| 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009|

Indoor Etten-Leur

19/12/09

Zondag 27 december is er weer de indoor in Manege het Sander in Etten-Leur. Uiteraard zullen hier weer de tractoren uit de competitie van de Hypropullers rijden, aangevuld met tractoren uit andere organisaties. Ook is er een standaardklasse tot 3500 kg en een agri-sportklasse tot 6000 kg.

De wedstrijd begint om 10:30 uur.

Het gehele programma en de startlijsten zijn te vinden door in het linkermenu eerst op "Competitie" te klikken en vervolgens op "Kalender 2009". Je ziet dan onderin Etten-Leur staan met ervoor een rood icoontje. Als je op dat icoontje klikt, krijg je de benodigde informatie te zien.

Iedereen alvast veel succes gewenst en natuurlijk ook een prettige kerstdagen namens de Hypropullers.

Kampioenen gehuldigd op gezellige feestavond

04/11/09

Afgelopen zaterdag was de feestavond van de Hypropullers, alwaar alle kampioenen van 2009 zijn gehuldigd en waar een aantal extra bokalen werden uitgereikt.

Zo was er een beker voor de "Hypropuller wedstrijd van het jaar 2009". Vorig jaar werd hier ook een beker voor uitgereikt, maar toen werd de wedstrijd bepaald door alleen de deelnemers en de functionarissen. Voor dit jaar werden de wedstrijden ook op bepaalde punten beoordeeld, maar telde de stem van de deelnemers en de functionarissen uiteraard ook nog mee. Uiteindelijk was het de wedstrijd in Oud-Gastel die de grote beker voor hun wedstrijd in 2009 mee naar huis mochten nemen. Hagestein eindigde op een tweede plaats, Almkerk werd derde en Alphen vierde.

Dan was er nog de "Hypropuller of the Year 2009". Aan het begin van de avond werden de 4 nominaties bekend gemaakt: Bart Botermans, Erik Peeters, Manu van den Bergh en Ronnie Rommers. Deze 4 werden door de deelnemers en de functionarissen het meest genoemd. Later op de avond werd de winnaar bekend gemaakt. Erik Peeters (en zijn team) mag zich vanaf nu "Hypropuller of the Year 2009" noemen.

De voorzitter van de Hypropullers, Arno Renne, had nog een extra bokaal in het leven geroepen, waar niemand van af wist. Bij het stemmen voor "Hypropuller of the Year", konden de deelnemers ook een reden opgeven. Tony Otjens had (voor de lol) zichzelf genomineerd met als reden dat hij al 17 jaar de sport beoefend en nu wel eens een grotere beker zou willen als Gebr de Beer. Voor Arno Renne een aanleiding om een grote wisselbeker te maken en deze aan Tony Otjens te overhandigen. De titel die er aan vast hangt: "Hypro pruller of the Year".

Nog wat later op de avond wilde de fanclub van Sjaan Bastiaansen ook nog even het woord. Deze jongens heb je vast wel eens zien lopen op wedstrijden met hun felgroene shirts met daarop een foto van een lachende Sjaan in de sleepwagen. Ze wilden nog even benadrukken hoeveel ze de inbreng van Sjaan in de sport waarderen en overhandigden Sjaan de foto van hun shirts, maar dan ingelijst, om zo een mooi plaatsje te geven.

Er werd weer volop gefeest, gebabbeld en gedronken tot in de nachtelijke uurtjes. Kortom: Het 9e jaar van de Hypropullers is weer feestelijk afgesloten en nu gaan de Hypropullers zich opmaken voor het 10e seizoen.

31 oktober Feestavond Hypropullers

03/10/09

Op zaterdagavond 31 oktober zal de jaarlijkse feestavond van de Hypropullers plaatsvinden als afsluiting van een mooi pulling jaar.

Op deze avond zullen de kampioenen van de Hypropullers gehuldigd gaan worden, wordt de "Hypropuller of the Year" bekend gemaakt en de "organisator van het jaar".

Daarnaast zullen er de gehele avond videobeelden te zien zijn van Hypropuller wedstrijden en wordt de avond gevuld met gezellige muziek van een drive-inn.

De feestavond vind plaats aan de Watermanseweg 2/a in Rijsbergen, bij de Firma Basrijs. Vanaf 20:00 uur zijn alle deelnemers, functionarissen, organisatoren, sponsoren en fans van de Hypropullers van harte welkom.

Zoals gebruikelijk zijn de consumpties gratis, maar staat er bij de entree een pot voor een bijdrage in de kosten.

Laatste punten verdeeld in Oud-Gastel

23/09/09

De uitslagen van afgelopen zondag vind je door in het linkermenu onder "Competitie" op "Uitslagen 2009" te klikken.

De kampioenen waren allemaal al bekend, maar in de 3,5 ton mega-sport en de 4,5 ton hypro-sport kon er nog gestreden worden voor de tweede en derde plaats in het kampioenschap.

In de 4,5 ton Hypro-Sport wist Erik Peeters de wedstrijd in Oud-Gastel op zijn naam te schrijven en daarmee ook de tweede plaats in de competitie. Ronald van de Werken is uiteindelijk op de derde plaats geeindigd.

In de 3,5 ton Mega-Sport liet Manu van den Bergh nog even duidelijk zien dat zijn tractor de sterkste van 2009 was door met groot verschil te winnen. Eddie van Eekelen behaalde de tweede plaats en daarmee ook de tweede plaats in het kampioenschap. Op de derde plaats voor de competitie is Bart Botermans geeindigd.

De beste 3 van 2009 van iedere klasse:

Hypro 2,5 ton:
1 Stefan de Ruytter - International 845
2 Ron Poppelaars - Case International 856
3 Krisjan Jochems - Valtra 705

Mega 2,5 ton:
1 Ronald Bartels - John Deere 6230
2 Arjan van de Riet - New Holland TS 110
3 Marius Aarts - Case MX 100 C

Hypro 3,5 ton:
1 Stef Buiks - Fiat 750
2 Albert Ruyten - Ford 7000
3 Aart de With - Massey Ferguson 1080

Mega 3,0 ton:
1 Gebr de Beer - Fiat 850
2 Tony Otjens - International 844-S
3 Aart de With - Massey Ferguson 1080

Hypro 4,5 ton:
1 Hans Kester - Ford 9600
2 Erik Peeters - International 1066
3 Ronald van de Werken - Ford 9600

Mega 3,5 ton:
1 Manu van den Bergh - Volvo BM 810
2 Eddie van Eekelen - International 1455
3 Bart Botermans - International 1066

Mega 4,5 ton:
1 Erik Peeters - International 1066
2 Robin Verbocht - John Deere 7810
3 Pieter de With - Massey Ferguson 1155

De volledige uitslag van de competitie vind je door in het linkermenu onder "Competitie" te klikken op "Tussenstand 2009".

Laatste 2 kampioenen in Almkerk

05/09/09

De uitslagen van de wedstrijd in Almkerk staan weer op de bekende plaats. Onder zonnige weersomstandigheden zijn de laatste 2 kampioenen van dit seizoen erbij gekomen.

2,5 ton Hypro-Sport:
In deze klasse kregen we een finale van 3 deelnemers, te weten: Stefan de Ruytter, Ron Poppelaars en Ronnie Rommers. De Valmet van Krisjan Jochems had net als in Alphen problemen met het differentieel en dus ging de tractor haaks naar links en kon dus geen Full Pull halen. Voor Krisjan was hiermee de kans op het kampioenschap verkeken en ging het kampioenschap dus nog tussen Stefan en Ron. In de finale zette Stefan de eerste afstand neer van ruim 107 meter. Ronnie Rommers heeft de smaak van op het podium rijden te pakken gekregen na zijn winst van vorige week en parkeerde de Ford op ruim 104 meter in de finale. Alle ogen waren gericht op wat de Case International van Ron Poppelaars zou gaan doen, want die moest minimaal 107 meter halen om nog kans te maken om kampioen te worden. Het lukt Ron niet, met weinig grip in de finale kwam hij tot zo'n 84 meter. Hiermee is het kampioenschap beslist, zelfs het gehele podium staat nu vast. Stefan de Ruytter is kampioen geworden. Ron Poppelaars is definitief tweede en Krisjan Jochems mag eind oktober op de feestavond op de derde trede stappen.

2,5 ton Mega-Sport:
De kampioenstractor van Ronald Bartels werd vandaag bereden door Evert van Oers en die liet zien dat de John Deere toch echt de sterkste tractor van deze klasse is door de overwinning te pakken. Arjan van de Riet kon zich definitief op de tweede plaats rijden. Ondanks dat zijn run niet goed ging is hij dat nu ook geworden, aangezien Marius Aarts net iets te ver achter de tractor van Ronald Bartels bleef steken, maar dat was voor Marius net weer wel voldoende om definitief beslag te leggen op de derde plaats in de competitie. Ook voor deze klasse is het podium nu dus definitief.

3,5 ton Hypro-Sport:
Opnieuw was het de Fiat die de sterkste was en zette als enige een Full Pull neer. Opnieuw 100 punten voor Stef Buiks. Door de goede prestatie van de Massey Ferguson 1080 van Aart de With, is deze tractor nu definitief derde geworden in de competitie, mede door de wat mindere afstand van Jeffrey van Ginneken. Ook in deze klasse is het podium voor de competitie nu dus definitief.

3,0 ton Mega-Sport:
In deze klasse was het podium al definitief. Kampioen 2009, de Gebr de Beer, reden in Almkerk maar samen met Aart de With. De Beer reed een Full Pull en Aart de With strandde rond de 80 meter. De nummer 2 van de competitie, Tont Otjens, was afwezig, maar hij was dan ook al verzekerd van zijn tweede plaats.

4,5 ton Hypro-Sport:
Ook in deze klasse was de kampioen al bekend, namelijk Hans Kester. Hans behaalde opnieuw de overwinning in Almkerk en daarmee de 100 punten voor de Ford 9600. Gezien het grote verschil van meters, waren de punten niet erg gunstig voor de concurrentie. Hierdoor is het nog best spannend geworden voor de rest van het podium. De tractor van Ronald van de Werken en Hans de Graaf is nu opgeklommen naar een tweede plaats in de competitie. Op 0,63 punten staat Erik Peeters op een derde plaats en 0,28 punten daarachter staat Andre Verdonk vierde. De wedstrijd in Oud-Gastel zal de ontknoping moeten leveren voor de plaatsen 2 en 3 in de competitie, waar deze 3 dus nog kans op maken (de rest is uitgeschakeld voor het podium). Vóór de wedstrijd in Oud-Gastel zal hier nog precies komen te staan op welke manier de tweede plaats te behalen is en op welke manier de derde plaats.

3,5 ton Mega-Sport:
Een zeer verrassend verloop van deze klasse in Almkerk, alwaar het uiteindelijk de International 1066 van Bart Botermans was die als enige een Full Pull wist te noteren. Voor de competitie werd Manu tweede op ruim 96 meter, maar bijschrijver Hanno de Beer zette zijn 4 cilinder Fiat tussen die 2 in op een afstand van ruim 98 meter. Een aantal deelnemers in deze klasse hadden moeite om grip te vinden, waardoor Jan Devue en Eddie van Eekelen een slecht resultaat voor de competitie hadden. Hierdoor is Bart opgeklommen naar de derde plaats in de competitie en staat Bart er best goed voor om in Oud-Gastel ook nog de tweede plaats over te nemen. Manu van den Bergh is al kampioen, maar Bart, Eddie en Jan moeten nog strijden voor de andere 2 podiumplaatsen (de rest maakt geen kans meer op het podium). Vóór de wedstrijd in Oud-Gastel zal hier nog precies komen te staan op welke manier de tweede plaats te behalen is en op welke manier de derde plaats.

4,5 ton Mega-Sport:
Erik Peeters kon vandaag kampioen worden en dat gebeurde dan ook. Erik zette zijn International 1066 op een Full Pull evenals de John Deere 7810 van Robin & Ronald. In de finale moest er dan een verschil van minimaal 6,18 punten komen. Erik zette de eerste afstand neer op ruim 88 meter. De John Deere bleek er niet aan te komen, deze schoot zelfs uit de versnelling en kwam maar halverwege de 50 meter. Erik Peeters wordt dus direct in zijn eerste seizoen met de tractor kampioen in de 4,5 ton Mega-Sport. Door het wel rijden van de John Deere, is deze nu definitief tweede geworden voor de competitie. Pieter de With was niet aanwezig, maar staat nu wel definitief derde en dus staat het hele podium al vast voor de feestavond in oktober.

Er zijn dus nog 2 klassen waar flink gestreden moet gaan worden in Oud-Gastel, waarbij de verschillen in de 4,5 ton Hypro-Sport zelfs minimaal zijn. Zorg er dus voor dat je die laatste competitiewedstrijd van 2009 niet mist in Oud-Gastel op zondag 20 september aanstaande. Tot dan.

Nog twee competitiewedstrijden te gaan

01/09/09

Afgelopen zondag was de competitiewedstrijd in Alphen. Komende zaterdag is de wedstrijd in Almkerk en dan sluiten we zondag 20 september de competitie af in Oud-Gastel. In die laatste twee wedstrijden moeten nog 2 kampioenen bekend worden.

2,5 ton Hypro-Sport:
In Alphen was het eens een andere tractor die eerste wist te worden, namelijk de Ford 7000 van Ronnie Rommers. Door een tegenvallend resultaat van Corne Verhees, kan Corne geen aanspraak meer maken op een podiumplaats. Ook Marcel van Meer is het zicht op het kampioenschap verloren, doordat de tractor niet goed presteerde in Alphen. Ook Krisjan Jochems maakte het spannend door vanwege een bijzondere manoeuvre bij de start ineens linksaf te slaan en bij de 40 meter het gas dicht te doen. Voor Krisjan wordt het kampioenschap lastig om nog te halen. Het zal dus voornamelijk gaan tussen Stefan de Ruytter en Ron Poppelaars. Komende zaterdag in Almkerk zou Stefan kampioen kunnen worden. Stefan moet dan wel minimaal 90,90 punten halen én minimaal 0,90 punten vóór Ron eindigen en dan mag Krisjan niet meer dan 97,94 punten halen. Wordt dus spannend in Almkerk.

2,5 ton Mega-Sport:
De toppers zaten in Alphen weer lekker dicht bij elkaar. Het podium aan het einde van de competitie zou in Almkerk al wel eens beslist kunnen worden. Arjan van de Riet moet minimaal 90,45 punten halen in Almkerk om definitief tweede te worden. Marius Aarts moet minimaal 92,28 punten halen in Almkerk om definitief derde te worden.

3,5 ton Hypro-Sport:
Naast het kampioenschap voor Stef Buiks is nu ook de tweede plaats veilig gesteld door Albert Ruyten door een goed puntenaantal in Alphen. De strijd om de derde plaats gaat nog tussen Aart de With en Jeffrey van Ginneken. Het verschil tussen beide is klein, maar zou in Almkerk beslist kunnen worden.

3,0 ton Mega-Sport:
Door de afwezigheid van Jan Noten in Alphen is het podium voor deze klasse al helemaal definitief. Gebr de Beer zijn dus kampioen. Tony Otjens is tweede en Aart de With is derde geworden.

4,5 ton Hypro-Sport:
In Alphen was het de Ford 9600 van Ronald van de Werken en Hans de Graaf die voor de derde keer dit seizoen de 100 punten pakte en daarmee heel goed kans maken op een tweede plaats aan het einde van de competitie. Sterker nog; bij een goed resultaat in Almkerk en een matig resultaat van Erik Peeters en Andre Verdonk, kunnen ze daar al definitief tweede worden in de competitie.

3,5 ton Mega-Sport:
Bart Botermans haalde de 100 punten binnen in Alphen, maar de concurrentie voor het podium eindigde allemaal dichtbij. Manu van den Bergh is al kampioen, maar Eddie van Eekelen, Jan Devue, Bart Botermans en Daniel Godrie strijden nog voor de andere podiumplaatsen. Deze strijd zal nog zeker tot en met Oud-Gastel duren.

4,5 ton Mega-Sport:
In Alphen was het opnieuw Erik Peeters die vóór de tractor van Robin en Ronald eindigde en pakte daardoor voor de derde keer op rij de 100 punten. De strijd om het kampioenschap kan in Almkerk beslist worden in het voordeel van Erik Peeters. Erik moet minimaal 91,18 punten halen in Almkerk én minimaal 6,18 punten vóór de tractor van Robin & Ronald eindigen om kampioen te worden.

Almkerk wordt dus weer spannend. Tot zaterdag.

Startlijsten Almkerk en Oud-Gastel

01/09/09

De startlijsten van de wedstrijden in Almkerk en Oud-Gastel zijn toegevoegd. Ze zijn te vinden onder het kopje Competitie door bij Kalender 2009 vóór de wedstrijden op het kleine rode vierkantje te klikken.

Drie kampioenen erbij in Ossendrecht

25/08/09

De uitslagen van de wedstrijd in Ossendrecht waren kort na de wedstrijd alweer te vinden op de bekende plaats. Na de wedstrijd zijn er 3 deelnemers bij gekomen die zich kampioen 2009 van de Hypropullers kunnen noemen.

2,5 ton Hypro-Sport:
Net als vorige week in Halsteren waren het ook deze week de nummers 2 en 3 van de tussenstand van de competitie die goede zaken deden. Ron Poppelaars wist te winnen en Krisjan Jochems werd tweede, gevolgd door de huidige leider in het kampioenschap, Stefan de Ruytter. Het kampioenschap zal dan ook tussen deze 3 rijders gaan, alhoewel Marcel van Meer ook nog een hele kleine kans maakt. Bij een goed resultaat van Stefan en een matig resultaat van Krisjan in Alphen, kan Stefan in ieder geval Krisjan al van zich af houden voor het kampioenschap. Aangezien Ron en Stefan vrij dicht bij elkaar staan in het kampioenschap, kan in Alphen het kampioenschap nog niet beslist worden.

2,5 ton Mega-Sport:
Het was Ronald Bartels die als enige een Full Pull wist te rijden in Ossendrecht en daarmee het kampioenschap voor 2009 binnen haalde, aangezien Arjan van de Riet ruim onder de 100 meter bleef steken. Ronald haalt hiermee voor het tweede jaar op rij het kampioenschap van de Hypropullers binnen. Het zal nog wel even spannend worden wie er tweede wordt in deze klasse. Marius Aarts zit Arjan op de hielen en maakt hier dus nog kans op.

3,5 ton Hypro-Sport:
Opnieuw was het de tractor van Stef Buiks die de verste afstand neerzette. De strijd om de tweede plaats in deze klasse kan komende zondag in Alphen beslist worden. Als Albert Ruyten minimaal 85,51 punten haalt, dan is Albert definitief tweede in het klassement. In dat geval zullen Aart de With en Jeffrey van Ginneken nog strijden om de derde plaats in het kampioenschap.

3,0 ton Mega-Sport:
Ook de Gebr de Beer lieten in Ossendrecht zien dat ze de sterkste tractor hebben voor deze klasse. In de finale wisten ze wederom voor Tony Otjens te eindigen. Door afwezigheid van Jan Noten, zet Aart de With zich vaster op de derde plaats in het kampioenschap. Gebr de Beer zijn al kampioen en Tony is al definitief tweede.

4,5 ton Hypro-Sport:
Hier ging de strijd nog tussen Hans Kester en Andre Verdonk. Beide wisten een Full Pull te behalen, maar de Ford 9600 van Hans klonk niet lekker en dus zou het mogelijk nog spannend worden. De spanning was er redelijk snel vanaf, doordat Andre Verdonk in de finale flink moest corrigeren om niet buiten de baan te komen en daardoor ruim achter de tot dan toe leidende afstand wist te komen en dus te weinig punten binnen kon slepen om nog kans te maken om kampioen te worden. Voordat Hans zijn finalerun moest maken, was hij dus al kampioen. Als laatste finalist wist Hans wel weer de eerste plaats te behalen en dus ook het kampioenschap. Hans is hiermee voor het zesde opeenvolgende seizoen kampioen geworden in deze klasse. De strijd om de tweede plaats gaat nog tussen 5 tractoren, te weten: Erik Peeters, Andre Verdonk, Adrie Willemsen, Kees van Schaik en Ronald van de Werken.

3,5 ton Mega-Sport:
Ook hier kon het kampioenschap beslist worden. Door het niet halen van een Full Pull door Bart Botermans en Jan Devue, waren zij eigenlijk al uitgeschakeld om nog kampioen te kunnen worden. Manu van den Bergh en Eddie van Eekelen haalden de Full Pull wel. Manu zette de eerste afstand in de finale. Eddie van Eekelen was de enige die Manu nog van het kampioenschap kon houden, maar moest dan wel meer dan 62 cm verder rijden dan Manu. De tractor van Eddie bleef achter de finaleafstand van Manu steken en daardoor wist Manu van den Bergh het kampioenschap van de Hypropullers binnen te halen in deze zwaar bevochten klasse. Voor Manu is het de eerste keer dat hij kampioen weet te worden. De strijd om de andere podiumplaatsen voor het kampioenschap gaan nu nog tussen Eddie van Eekelen, Jan Devue, Bart Botermans en Daniel Godrie.

4,5 ton Mega-Sport:
Net als in Halsteren was het ook in Ossendrecht de International 1066 van Erik Peeters die wist te winnen van de John Deere 7810 van Robin & Ronald. Door het mindere resultaat van Pieter de With, is Pieter uitgeschakeld om nog kampioen te kunnen worden. Het gaat dus nu tussen de International 1066 en de John Deere 7810. De besilissing voor het kampioenschap kan nog niet in Alphen vallen en zal mogelijk pas in Oud-Gastel gaan gebeuren. Blijft spannend dus.

Tot zondag in Alphen.

Halsteren leverde geen nieuwe kampioenen

18/08/09

Het was afgelopen zondag weer spannend op de kleibaan in het zonnige Halsteren. Hans Kester en Manu van den Bergh hadden kampioen kunnen worden op deze wedstrijd, maar dat is niet gebeurd. De uitslagen van Halsteren vind je weer op de bekende plaats op deze site. Hieronder een update:

2,5 ton Hypro-Sport:
De koploper in deze klasse, Stefan de Ruytter, leverde geen goede prestatie in Halsteren. Daarentegen deed Ron Poppelaars erg goede zaken door langs het kantje bijna een F.P. te rijden, iets wat runner-up Krisjan Jochems even later als enige in de klasse deed. Het kampioenschap is hierdoor weer wat spannender geworden in deze klasse, waardoor in Ossendrecht nog geen beslissing kan gaan vallen. Ron en Krisjan maken nog goede kans. Marcel van Meer en Corne Verhees kunnen bij een matig resultaat in Ossendrecht geen kans meer maken op het kampioenschap.

2,5 ton Mega-Sport:
Door de kleine verschillen van de top 4 in deze klasse is het zo ver gekomen dat alleen Ronald Bartels en Arjan van de Riet nog kampioen kunnen worden, alhoewel dat voor Arjan niet gemakkelijk meer zal zijn, maar het kan nog wel. Marius Aarts en Richard Sprenkels kunnen geen kampioen meer worden, maar strijden nog wel voor de podiumplaatsen van 2009. In Ossendrecht zou Ronald Bartels het kampioenschap al binnen kunnen halen. Hiervoor moet hij minimaal 92,63 punten zien te halen én dan ook minimaal 0,24 punten vóór Arjan van de Riet eindigen.

3,5 ton Hypro-Sport:
Ook in Halsteren wist Stef Buiks de eerste plaats te behalen. Stef is al kampioen en er is in deze klasse alleen nog strijd tussen de nummers 2, 3 en 4 voor wie er aan het einde van het seizoen op het podium staat. Aart de With, Albert Ruyten en Jeffrey van Ginneken maken hier alledrie nog kans op.

3,0 ton Mega-Sport:
Arjen de Beer liet in Halsteren opnieuw zien dat hij de sterkste tractor heeft en behaalde daar als enige de Full Pull. Door het gunstige puntenaantal van Tony Otjens en het tegenvallende resultaat van Aart de With, heeft Tony Otjens zich weten te verzekeren van de tweede plaats in het eindklassement. Jan Noten kon door de opgelopen schade in Wouw helaas niet meedoen in Halsteren en verliest daardoor zicht op het podium, aangezien hij mogelijk nog meer wedstrijden moet missen.

4,5 ton Hypro-Sport:
Het was Ronald van de Werken die de wedstrijd in Halsteren won en hij behoud daarmee de kans op een podiumplaats aan het einde van het seizoen, maar gezien de prestaties van de anderen in deze klasse zal het kampioenschap alleen nog gaan tussen Hans Kester en Andre Verdonk. Hans Kester staat er heel erg goed voor en kan in Ossendrecht al kampioen worden als hij zelf minimaal 88,46 punten weet te halen en dat is onafhankelijk van de prestaties van anderen in de klasse. Daarnaast wordt Hans Kester sowieso kampioen als Andre Verdonk minder dan 96,55 punten weet te halen, iets wat Andre al niet meer gelukt is sinds de wedstrijd in Hagestein. Er zijn nog meerdere tussen-constructies waarin Hans Kester kampioen zou kunnen worden, maar ik verwacht dat die niet nodig zijn te vernoemen...

3,5 ton Mega-Sport:
Een spannende sleepwagenafstelling rond de 100 meter zorgde in Halsteren voor 3 Full Pulls. Manu van den Bergh bleef kort onder de 100 meter steken en zag zijn naaste concurrenten naar de Full Pull rijden (Eddie van Eekelen, Jan Devue en Bart Botermans). Desondanks waren het gunstige punten voor Manu, aangezien de finale zich binnen een meter afspeelde, waarin thuisrijder Bart Botermans de winst behaalde. Regerend kampioen in deze klasse, Daniel Godrie, is inmiddels uitgeschakeld voor het kampioenschap en voor Manu zijn de kansen om kampioen te worden weer iets groter geworden. In Ossendrecht zou het wel eens beslist kunnen gaan worden. Als Manu minimaal 99,38 punten weet te halen, is hij kampioen, onafhankelijk wat de rest van de klasse doet. Daarnaast zou hij kampioen kunnen worden als Eddie minder dan 90,63 punten haalt, Jan minder dan 96,49 punten haalt én Bart minder dan 94,44 punten haalt. Er zijn nog meerdere constructies mogelijk, maar aangezien het tussen 4 deelnemers gaat is dat teveel om op te noemen. Het zal dus spannend worden in Ossendrecht.

4,5 ton Mega-Sport:
En jawel, dit keer was het Erik Peeters die in de finale voorbij ging aan de afstand van de John Deere van Robin & Ronald. Dit was al een keer eerder gebeurt in Rijsbergen, maar toen ging de John Deere kapot. Erik gaf de John Deere klop met ruim 5 meter. In deze klasse zal het kampioenschap nog steeds spannend blijven, aangezien in Ossendrecht nog geen beslissing kan vallen. Erik Peeters en Robin Verbocht maken nog goede kans op de titel. Bij een matig resultaat van Pieter de With in Ossendrecht, zal Pieter geen kampioen meer kunnen worden.

Tot zondag in Ossendrecht.

Startlijsten Halsteren, Ossendrecht en Alphen

13/08/09

De startlijsten van de wedstrijden in Halsteren, Ossendrecht en Alphen zijn toegevoegd. Ze zijn te vinden onder het kopje Competitie door bij Kalender 2009 vóór de wedstrijden op het kleine rode vierkantje te klikken.

Eerste kampioenen 2009 een feit

10/08/09

De uitslagen van de wedstrijd in Wouw zijn weer terug te vinden op de bekende plek.

Hier een volgende analyse, na de wedstrijd van Wouw.

2,5 ton Hypro-Sport:
Door de goede prestaties van Stefan de Ruytter in Wouw, heeft hij zijn voorsprong verder uitgebreid, waardoor het aantal deelnemers die nog kampioen kunnen worden in deze klasse is geslonken tot 5, namelijk: Ron Poppelaars, Marcel van Meer, Corne Verhees en Krisjan Jochems. De rest is uitgeschakeld om eerste te worden in het klassement, maar de 4 laatst genoemden zullen er wel een kluif aan krijgen om Stefan in te halen. Stefan zal slecht moeten gaan presteren en de concurrentie dus goed om nog kampioen te kunnen worden. In Halsteren kan er nog geen beslissing vallen voor het kampioenschap.

2,5 ton Mega-Sport:
Ronald Bartels en Arjan van de Riet zijn na de wedstrijd in Wouw weer wat uitgelopen op de andere deelnemers in deze klasse. Alleen deze twee en Marius Aarts zouden nog kampioen kunnen worden. De rest maakt geen kans meer op de titel, aangezien Ronald Bartels riant voor staat. Ook in deze klasse kan in Halsteren nog geen kampioen bekend worden.

3,5 ton Hypro-Sport:
Zoals gemeld had Stef Buiks in Wouw 90 punten nodig om kampioen te worden in deze klasse. De overwinning in Wouw ging opmerkelijk genoeg niet naar Stef Buiks, maar naar Albert Ruyten, maar Stef Buiks zat er nog dicht genoeg achter om de benodigde punten te halen. Stef Buiks is dus kampioen geworden met zijn Fiat 750.

3,0 ton Mega-Sport:
In deze klasse konden de Gebr de Beer kampioen worden als ze minimaal 99 punten zouden halen. In Wouw was het Hanno de Beer die de Fiat 850 naar de hoogste trede op het podium reed en dus de volle 100 punten mee naar huis nam. Hierdoor is de Fiat 850 van de Gebr de Beer dus kampioen geworden in deze klasse.

4,5 ton Hypro-Sport:
In Wouw heeft Hans Kester zeer goede zaken gedaan, door de rest er met een groot verschil af te rijden. Hierdoor lijkt het zesde kampioenschap op rij steeds dichter bij te komen. Het aantal titelkandidaten is teruggelopen tot zes, namelijk ook Erik Peeters, Andre Verdonk, Adrie Willemsen, Kees van Schaik en Ronald van de Werken zouden nog kampioen kunnen worden. Maar, in Halsteren zou toch de beslissing voor het kampioenschap al kunnen vallen. Als Hans Kester daar een goed resultaat behaald en Erik Peeters en Andre Verdonk behalen een slecht resultaat, dan kan Hans Kester kampioen worden met zijn Ford 9600.

3,5 ton Mega-Sport:
Met een pittige afstelling van de sleepwagen was het Bart Botermans die de wedstrijd in Wouw wist te winnen. Manu van den Bergh deed zijn proeftrek over, maar die proeftrek had de eerste plaats van de dag opgeleverd als die niet over gedaan werd. Manu werd nu tweede in Wouw. Hierdoor blijft het toch nog even spannend in deze klasse, alhoewel het aantal titelkandidaten ook hier teruggelopen is naar vijf: Naast de twee eerder genoemden ook Eddie van Eekelen, Daniel Godrie en Bart Botermans kunnen nog kampioen worden, maar ook in deze klasse kan het kampioenschap al beslist worden in Halsteren, in het voordeel van Manu van den Bergh. Als Manu goed presteert aldaar en Eddie, Jan en Bart presteren slecht, dan kan Manu dus kampioen worden.

4,5 ton Mega-Sport:
In Wouw wist de John Deere 7810 van Robin & Ronald te winnen en de 100 punten mee naar huis te nemen. Pieter de With en Erik Peeters zaten enkele meters achter de John Deere. In deze klasse blijft het nog spannend en kan er in Halsteren nog niets beslist worden.

Tot zondag in Halsteren met misschien wel weer 2 nieuwe kampioenen.

Eerste kampioenen in Wouw?

06/08/09

Het seizoen is alweer aardig gevorderd. Komende zondag hebben we de 12e competitiewedstrijd van de 17 in totaal. Uiteindelijk zullen de beste 12 resultaten gaan tellen, dus hoog tijd om een eerste analyse te maken van de tussenstand.

2,5 ton Hypro:
In deze klasse is het nog best spannend, alhoewel Stefan de Ruytter al best ver voor staat op de rest, aangezien zijn International 845 redelijk constant gepresteerd heeft. Op Stefan van der Pols na zouden alle deelnemers nog aanspraak kunnen doen op het kampioenschap.

2,5 ton Mega:
Ook in deze klasse is er een redelijk constante factor die af lijkt te gaan op prolongatie van de titel, namelijk Ronald Bartels. De strijd op het kampioenschap lijkt te gaan tussen hem en 3 anderen, namelijk: Arjan van de Riet, Marius Aarts en Richard Sprenkels.

3,5 ton Hypro:
Op de wedstrijd in Wouw is de kans groot dat in deze klasse de eerste titel van 2009 gereden gaat worden. Stef Buiks staat zelfs zover voor dat een resultaat van minimaal 90 punten hem al tot het kampioenschap leidt. Voor Stef zou dat dan het derde kampioenschap op rij zijn en het vierde in totaal.

3,0 ton Mega:
Ook in deze klasse zouden we op de wedstrijd in Wouw al een kampioenschap kunnen vieren. De broertjes de Beer hebben aan 99 punten voldoende om hun tweede titel op rij in deze klasse binnen te halen. Mochten ze minder dan 99 punten halen, dan is het nog afhankelijk van de resultaten van de andere deelnemers of ze kampioen zijn geworden in Wouw.

4,5 ton Hypro:
In deze klasse zal voorlopig nog geen beslissing vallen, zo lijkt het, alhoewel Hans Kester steeds constanter gaat presteren en de anderen nu af en toe steken laten vallen, waardoor Hans zijn koppositie in het klassement steeds verder verstevigd. Op Joop, Jean-Louis en Ruud na zouden theoretisch alle andere tractoren nog kampioen kunnen worden.

3,5 ton Mega:
Ondanks wisselende winsten in deze klasse heeft Manu van den Bergh een aardige voorsprong genomen op de andere deelnemers in deze klasse. Hier lijkt het kampioenschap zich te gaan beperken tussen hem, Eddie van Eekelen, Jan Devue, Bart Botermans en Daniel Godrie.

4,5 ton Mega:
Het kampioenschap in deze klasse zal gaan tussen Erik Peeters, Pieter de With en Robin Verbocht/Ronald Bruynzeel. Aangezien deze laatste een aantal wedstrijden niet mee heeft gereden zal het mogelijk tot het laatst van de competitie spannend blijven wie er kampioen gaat worden.

Na de wedstrijd in Wouw zal er een nieuwe analyse volgen.

Startlijsten Rijsbergen en Wouw(se Plantage)

02/08/09

De startlijsten van de wedstrijden in Rijsbergen en Wouw(se Plantage) zijn toegevoegd. Ze zijn te vinden onder het kopje Competitie door bij Kalender 2009 vóór de wedstrijden op het kleine rode vierkantje te klikken.

Demo in Essen-Horendonk

22/07/09

Komende zondag is er een wedstrijd met de Hyproslee in Essen-Horendonk (B). De organisatie heeft interesse getoond om een aantal tractoren van onze competitie demo te laten rijden. De volgende deelnemers hebben zich daarvoor aangemeld:
H25.02 - Krisjan Jochems - Zundert - Valtra 705
H25.08 - Mark van Rijsbergen - Sprundel - International 844-S
H35.01 - Albert Ruyten - Wouwse Plantage - Ford 7000
H45.04 - Ruud van Tilburg - Kruisland - John Deere 4240 S
M35.06 - Bart Botermans - Halsteren - International 1066

Mogelijk dat er nog een enkele bij komt.

Ze zullen komende zondag rond 14:15 uur en 16:30 uur rijden in Essen-Horendonk (B)

Uitslagen Merksplas (B)

19/07/09

De uitslagen van de competitie in Merksplas zijn weer terug te vinden op de bekende plaats op deze site. Ook de organisatie van de wedstrijd in Merksplas had het met het weer nog best getroffen. Op een enkele bui na was het nog mooi weer met zo nu en dan een zonnetje erbij.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag 2 augustus in Rijsbergen.

Uitslagen Oudenbosch

19/07/09

De weersvoorspellingen waren niet ideaal, maar de organisatie van de wedstrijd in Oudenbosch heeft het enorm getroffen met het weer, want het bleef vrijwel de gehele avond zonnig. En wat lag daar een mooie, taaie kleibaan...waar vele deelnemers zich op verslikten. Dit is dan ook terug te zien in de uitslagen, alwaar enkele deelnemers die normaal in de top rijden, nu dus duidelijk tekort kwamen.
De uitslagen zijn terug te vinden door in het menu onder het kopje "Competitie" te klikken op "Uitslagen 2009" en dan de gewenste klasse aan te klikken waar je de uitslag van wilt weten.

Tot zondagmiddag in Merksplas voor onze volgende competitiewedstrijd.

Startlijsten Oudenbosch en Merksplas (B)

12/07/09

De startlijsten van de wedstrijden in Oudenbosch en Merksplas (B) zijn toegevoegd. Ze zijn te vinden onder het kopje Competitie door bij Kalender 2009 vóór de wedstrijden op het kleine rode vierkantje te klikken.

Biest-Houtakker in het water gevallen

12/07/09

Het leek in eerste instantie mee te vallen, maar het water bleef toch maar naar beneden komen in Biest-Houtakker. Toch begonnen we met de 2,5 ton hypro-sport, maar na de eerste tractor ging het alweer regenen. Wachtend tot de regen voorbij was en de baan weer in conditie gebracht was, werd besloten om eerst een landbouwklasse te rijden alvorens opnieuw te starten met de competitie. De landbouwklasse was afgelopen en na de eerste tractor van de 2,5 ton hypro-sport ging het opnieuw regenen. Eerst nog lichtjes, maar tegen het einde van de klasse regende het opnieuw erg hard. Er werd besloten om de competitie af te gelasten en de deelnemers die nog wilden rijden mochten rijden, maar dan dus niet voor de punten. Uiteindelijk werd het rond 16:00 uur weer droger en begon de baan steeds meer op te knappen. Rond 17:00 uur hadden we achteraf best weer een goede baan, maar dat is vooraf niet te voorspellen.
Hopelijk zit het weer komend weekend mee en hebben we droge wedstrijden in Oudenbosch en Merksplas.

Uitslagen Hagestein en Nispen

12/07/09

De uitslagen van de wedstrijden in Hagestein en Nispen stonden al op de site, maar waren we vergeten een melding van te maken op de homepage. Ze zijn weer te vinden onder het kopje Competitie en dan Uitslagen 2009.

Uitslagen Hoeven

29/06/09

De uitslagen van de wedstrijd in Hoeven zijn weer te vinden bij Competitie en dan Uitslagen 2009. Ook de tussenstand voor de competitie is bijgewerkt. Bij deze tussenstand wordt nog niet uitgegaan van schrapresultaten.

Startlijsten Hagestein, Nispen en Biest-Houtakker

24/06/09

De startlijsten van de wedstrijden in Hagestein, Nispen en Biest-Houtakker zijn toegevoegd. Ze zijn te vinden door bij de kalender vóór de wedstrijden op het kleine rode vierkantje te klikken.
In Hagestein zal met een iets gewijzigde klassenvolgorde gereden worden. De Hypro-Sport tot 4500 kg start daar direct na de Hypro-Sport tot 2500 kg.

Uitslagen Achtmaal

24/06/09

De uitslagen van de wedstrijd in Achtmaal zijn weer te vinden bij Competitie en dan Uitslagen 2009. Ook de tussenstand voor de competitie is bijgewerkt. Bij deze tussenstand wordt nog niet uitgegaan van schrapresultaten.

Made: zonnig en wat gehaast

19/06/09

De competitiewedstrijd in Made was goed vertegenwoordigd door de Hypropullers. Het is lang geleden dat er 57 tractoren van de competitie present waren. Sinds 2003 waren er niet meer zoveel tractoren van de competitie aanwezig op een competitiewedstrijd.
In Made was het prachtig pulling weer en het publiek was dan ook in grote getalen daar naar toe gekomen. Jammergenoeg liepen de klassen die voor de Hypropullers moesten rijden weer wat uit, waardoor het uiteindelijk bijna 19:00 uur was voordat we konden beginnen met de 2,5 ton Hypro-Sport. Gezien de gestelde eindtijd van 22:00 uur konden we dus niet of nauwelijks Full Pulls laten rijden en dus werd er met wat strakkere afstellingen gereden. Gelukkig heeft iedereen kunnen rijden en hebben we nog best een redelijke show kunnen geven in Made.
De uitslagen staan inmiddels al op de site door in het linkermenu onder "competitie" weer te kiezen voor "uitslagen 2009" en vervolgens op de klasse klikken waar je de uitslag van wilt zien.

Komende zondag verwelkomen we de Hypropullers fans graag weer in Achtmaal. Tot dan !!

Minderhout niet voor de competitie

31/05/09

De organisatie van de wedstrijd in Minderhout (B) is dit jaar naar een nieuwe lokatie gegaan. Vanmorgen aangekomen bleek op die nieuwe lokatie een ondergrond te liggen met opgespoten zand, alwaar tractoren heel moeilijk grip zouden kunnen vinden. Om eventuele schades aan de machines te voorkomen is besloten om op deze baan geen competitiewedstrijd te rijden. Het was aan de deelnemers wel vrij om aan te haken, maar dan dus niet voor de punten.
Hopelijk lukt het de organisatie Minderhout (B) volgend jaar wel om een mooie geschikte lokatie te vinden.
De eerstvolgende competitiewedstrijd is nu in Made op zaterdag 13 juni, alwaar we (zoals het er nu naar uitziet) alle 62 tractoren van de competitie aan de start kunnen verwachten.

Startlijsten Achtmaal en Hoeven

30/05/09

De startlijsten voor Achtmaal en Hoeven zijn ook weer toegevoegd op deze site met daarbij uiteraard ook de eventuele extra deelnemers en de afmeldingen. De startlijsten voor Minderhout zijn aangepast met enkele afmeldingen van tractoren, die in Zundert stuk zijn gegaan.

Startlijsten Zundert, Minderhout en Made

22/05/09

De competitie gaat nu dan echt op gang komen. In april hadden we de eerste competitiewedstrijd in Schijf. Nu, een maand later, krijgen we bijna wekelijks een wedstrijd. Voor de wedstrijden in Zundert, Minderhout en Made zijn de startlijsten toegevoegd met daarbij de afmeldingen en ook de eventuele bijschrijvingen. Als alles meezit rijden in Made zelfs alle 62 competitietractoren.

Je vind de startlijsten door in het linkermenu op "Competitie" te klikken en vervolgens op "Kalender 2009".

Verslag demo Hoogeloon

21/05/09

Met een heerlijk zonnetje en lekker veel publiek werd het een fraaie dag in Hoogeloon.

Rond de klok van 2 werd van start gegaan met de Mega-Sportklasse 2,5 ton.
Ronald Bartels beet de spits af en reed met heel veel wielspin en erg weinig grip toch een full pull in 12,9 seconden. Daarna was het de beurt aan Leo Loos die dit kunstje na deed maar er 0,7 seconden langer over deed. Ook de ander deelnemers in de klasse reden een full pull, even als de gastrijder John van Dingenen op zijn blauwe Valtra. Op naar een volle finale dus waarin de John Deere zich niet meer liet zien, en we verder gingen met 5 tractoren. Jef Hermans werd 3e met 105,05 meter. De blauwe Valtra reed 107,16 meter en werd daarmee 2e. Jos Deijkers had het stuur van jetzt geht's loos in handen genomen en reed in een iets lagere versnelling 108,62 meter goed voor de eerste plaats.

In de 4,5 ton Hypro-Sportklasse was het met 3 trekkers niet al te druk, 2x Ford en 1 Zetor. De 2 blauwe, van Dennis van Straalen en Kees van Schaik (gereden door Peter) stormden naar het eind van de baan. Perry Aarssen had het duidelijk een stuk zwaarder en ging uit, maar was met de wel bekende hakken over de sloot. In de finale stopt de Hyproslee Dennis van Straalen niet binnen het floating finish gebied, en ook Peter van Schaik blijft de slee de baas. Perry valt echter wel af met een afstand van 97,55 en helaas turbo problemen. In de super finale had de sleepwagen bemanning heel mooi werk verricht ze stopte Dennis op 105 meter rond. Peter van Schaik zakte op die zelfde afstand onderuit maar kon een versnelling terug en ging zo door naar weer een full pull. (17,5 sec)

Dan rest ons alleen nog wat te vertellen over de Mega sport klasse 3,5 ton waarin Broer Kees de Inter (1455 of 1066) van Eddie van Eekelen bestuurd, met een enorme wolk stof en rook stuift hij over de full pull lijn, gevolgd door Maikel Raats die met een ander pomp afstelling de weg om hoog weer lijkt te hebben gevonden. Daniel Godrie doet ook lekker mee en lijkt geen erg te hebben in de sleepwagen uit Rijsbergen. Dan komen er wat problemen in deze klasse onder andere voor gastrijder Henrie v Avendonk, die direct na het strak zetten van de ketting weer afhaakt, maar bij een 2e poging komt ook hij aan het eind. De enige John Deere 8530 in deze klasse heeft zo te horen de toeren bout verloren; met een wilde start eindigt deze groene buiten de baan. In de finale kan Daniel Godrie door een kapotte slang van de stuurpomp niet terug keren. De gebr Raats doen het wat rustiger aan met een versnelling lager en komen tot stilstand op een afstand van 97,41 meter. Henri van Avendonk smoort en gaat uit op 103,03, en Kees tja die rijd gewoon nog eens een keer alle 110 meters vol.

Al met al een mooie en gezellige dag in Brabant.

Demo in Hoogeloon

14/05/09

Komende donderdag zijn er 12 tractoren uit de competitie van de Hypropullers aanwezig in Hoogeloon voor een demo-wedstrijd. Er zal in 3 klassen gereden worden. De eerste demo-klasse begint rond 14:00 uur en de demo-klassen worden direct achter elkaar verreden.
Ook hier hebben alle tractoren 2 kansen om een F.P. te rijden, waarna er met de F.P. rijders een finale wordt gereden.

Dit zijn de tractoren die je kunt verwachten:
2,5 ton Mega-Sport:
H25.04 - Ron Poppelaars - Zundert - Case International 856
M25.02 - Leo Loos - Roosendaal - Deutz 6806
M25.04 - Ronald Bartels - Sprundel - John Deere 6230
M25.06 - Jef Hermans - Turnhout - David Brown 1490
M25.08 - Cyriel van Hooghten - Merksplas - Zetor 8111

4,5 ton Hypro-Sport:
H45.01 - Perry Aarssen - Oud-Gastel - Zetor 12011
H45.07 - Kees van Schaik - IJsselstein - Ford 9000
H45.12 - Dennis van Straalen - Houten - Ford 9600

3,5 ton Mega-Sport:
M35.01 - Gebr Raats - Achtmaal - Deutz 13006
M35.02 - Daniel Godrie - Sprundel - Volvo BM 810
M35.04 - Eddie van Eekelen - Etten-Leur - International 1455
M35.06 - Bart Botermans - Halsteren - International 1066

Verslagje en uitslagen demo Leende

28/04/09

Tja, waar was die demo nou? In Leende of in Maarheze, of toch in Soerendonk. Nou, uiteindelijk bleek de wedstrijd op de grens te zijn van deze 3 steden, ofwel het 3 steden-punt. Gelukkig hebben de 20 tractoren van onze competitie de lokatie kunnen vinden en scheen de zon weer volop voor een mooie demowedstrijd.
De zandbaan lag er prima bij en er moet gezegd worden dat we sinds hele lange tijd niet een zandbaan hebben gehad met de grip die deze bood.

Er werd gereden in 2 blokken. Rond half 2 het blok met 4 cilinder tractoren. In de pittige sleepwagenafstelling wisten slechts enkele tractoren de F.P. te halen. Voor de tweede omloop (tweede kans voor een F.P.) werd de sleepwagen ietsje lichter gezet, zodat er nog een paar bij kwamen met een F.P. In totaal 8 finalisten van de 14 van onze competitie. Van de 3 gastrijders wist er ook eentje de F.P. te halen. Er volgde een finale, waarin alle 4 cilinders in dezelfde afstelling reden. Stefan de Ruytter liet van de 2,5 ton hypro-sport zien dat hij de concurrentie in zijn klasse nog steeds de baas is. Problemen waren er voor Ronald Bartels. Zijn John Deere maakte een abrubte stop bij de 20 meter en er werd gemeld dat er schade zou zijn aan de krukas.
De sterkste 4 cilinder bleek uiteindelijk de Fiat 850 te zijn van de Gebr de Beer, die in de zware finaleafstelling alsnog 110 meter wist te halen.
De volledige uitslagen staan onder het kopje Competitie bij Uitslagen 2009. De uitslagen staan wel per klasse gesorteerd, maar de 4 cilinders (2,5 ton en 3,5 ton hypro-sport en 2,5 ton en 3,0 ton mega-sport) hebben dus allemaal in dezelfde afstelling gereden.

Na de 4 cilinders werd er eerst een landbouwklasse gereden van 31 deelnemers. Het duurde dus even wat langer voor het tweede blok aan de beurt was. Er waren 6 tractoren vanuit de zware klassen aanwezig. Er wisten er 5 een F.P. te halen. De Gebr Raats lukte het in tot 2 keer toe niet. In de finaleafstelling wist de Ford 9600 van Dennis van Straalen voor de International 1066 van Erik Peeters te eindigen. De Inter verslikte zich in de versnelling? Pieter de With haalde de verste afstand met zijn Massey Ferguson 1155, namelijk 87,06. Helaas kwam de nieuwe International 1066 van Erik Peeters niet terug voor de finale. Erik vertrouwde de koppeling niet. De F.P. die hij reed was wel een zeer fraaie. Benieuwd hoe het op de volgende wedstrijd zal gaan lopen.
Ook van deze klassen (3,5 ton en 4,5 ton mega-sport en 4,5 ton hypro-sport) staan de uitslagen gewoon per klasse, alhoewel ze dus wel bij elkaar in 1 afstelling gereden hebben.

Demo in Leende

24/04/09

Komende zondag zijn een 23-tal deelnemers van de Hypropullers Competitie aanwezig in Leende voor een demowedstrijd. Er zal in 2 blokken gereden worden. Rond half 2 rijden de 4 en 5 cilinder tractoren en rond half 4 de 6 en 8 cilinder tractoren
Per blok zal gereden worden in dezelfde sleepwagenafstelling. Alle tractoren hebben dan 2 kansen om een F.P. te rijden. Degene met een F.P. rijden vervolgens direct een finale in een zwaardere afstelling.

Dit zijn de tractoren die je kunt verwachten:
Startlijst blok 4/5 cilinders:
H25.08 - Mark van Rijsbergen - Sprundel - International 844-S
H25.12 - Jeroen van Schaik - Nieuwerbrug - Massey Ferguson 6130
H25.09 - Edwin van Noort - Beusichem - Landini Mythos 100
H25.07 - Ronnie Rommers - Klein Zundert - Ford 7000
H25.04 - Ron Poppelaars - Zundert - Case International 856
H25.06 - Corné Verhees - Breda - Fiat 80-90
H25.01 - Stefan de Ruytter - Achtmaal - International 845
M25.08 - Cyriel van Hooghten - Merksplas - Zetor 8111
M25.06 - Jef Hermans - Turnhout - David Brown 1490
M25.05 - Marc Franken - Etten-Leur - McCormick MC 115
M25.04 - Ronald Bartels - Sprundel - John Deere 6230
H35.02 - Aart de With - Hagestein - Massey Ferguson 1080
M30.01 - Richard de Vries - Sprundel - Deutz DX 85
M30.04 - Aart de With - Hagestein - Massey Ferguson 1080
M30.03 - Arjen de Beer - Oudenbosch - Fiat 850

Startlijst blok 6/8 cilinders:
H45.12 - Dennis van Straalen - Houten - Ford 9600
H45.02 - Erik Peeters - Hoeven - International 1066
M35.10 - Robert van Dijk - Eemnes - Ford Major
M35.01 - Gebr Raats - Achtmaal - Deutz 13006
M35.04 - Eddie van Eekelen - Etten-Leur - International 1066
M45.01 - Erik Peeters - Hoeven - International 1066
M45.07 - Pieter de With - Hagestein - Massey Ferguson 1155

Zonnige start van de competitie

24/04/09

Afgelopen zondag was de eerste competitiewedstrijd in Schijf. Van de 62 tractoren die aangemeld staan voor de competitie waren er 44 smorgens al aanwezig om door de technische commissie geïnspecteerd te worden. Nadat alle inspecties waren afgerond begon rond 14:00 uur de competitie op deze zonnige dag met de 2,5 ton Hypro-Sport.
Deze klasse mist dit seizoen de nummers 1 en 2 van de competitie van vorig jaar. Richard Sprenkels heeft de Fiat verbouwd voor de 2,5 ton Mega-Sport en Geert Wuyts zien we dit jaar helaas niet terug. In deze klasse wisten 3 tractoren een F.P. te rijden. De Fiat van Corne Verhees maakte een abrubte stop kort voor de F.P., de tractor bleek uit de versnelling zijn geschoten, waarna gewichten en beplating van de tractor af viel en dus een diskwalificatie. Uiteindelijk was het Marcel van Meer die wist te winnen met zijn Valmet.
In de 2,5 ton Mega-Sport verwachten we weer enorm veel spanning, waarin de ogen natuurlijk weer gericht zijn op de tractoren van Ronald Bartels en Arjan van de Riet. De tractor van Richard Sprenkels zijn we ook benieuwd naar, maar die was er nog niet bij. In deze klasse 5 F.P.s en het was uiteindelijk niet Ronald of Arjan, maar Marius Aarts die de verste afstand in de finale wist neer te zetten. Dat beloofd nog wat voor dit seizoen.
In de 3,5 ton Hypro-Sport waren alle 4 de tractoren aanwezig, waarbij de Valmet van Jeffrey van Ginneken uiteraard opviel met de nieuwe kleur. De winst in deze klasse ging naar de kampioen van vorig jaar: Stef Buiks.
De 3,0 ton Mega-Sport was nog niet op volledige sterkte. Gebr de Beer en Tony Otjens haalden de F.P.. In de finale ging de International van Tony kapot, waardoor de winst naar de Gebr de Beer ging.
De 4,5 ton Hypro-Sport kende een 4-tal F.P.s met 3 blauwe en 1 rode tractor. Regerend kampioen Hans Kester had problemen met zijn Ford en kon niet meedingen voor het podium. Uiteindelijk was het Kees van Schaik die met zijn Ford 9000 de verste afstand in de finale wist te halen.
De 3,5 ton Mega-Sport was ook weer erg spannend. Van de 8 tractoren wisten er 6 een F.P. te halen. De kampioen van vorig jaar, Daniel Godrie, moesten we op deze wedstrijd nog missen. De sterkste tractor in de finale was de International 1066 van Peter Botermans.
Als laatste de 4,5 ton Mega-Sport met daarin de nieuwe International 1066 van Erik Peeters en gastrijder Henri Versluis met de Red Impact. Erik Peeters had de proeftrek en ondervond nog wat problemen, maar na een herkansing haalde hij toch een F.P.. Er werden 4 F.P.s gereden, met uiteindelijk 2 officiele afstanden in de finale. Robin Verbocht reed de John Deere naar de verste afstand. Erik Peeters maakte een finalerun, waarbij de sleepwagen op de noodrem stond en had dus geen officiele afstand (Erik wilde niet nog een keer over). Red Impact maakte ook geen finalerun, doordat deze een stroomstoring had.

Het ruim vertegenwoordigde publiek heeft weer kunnen genieten van deze fraaie eerste competitiewedstrijd.

Uitslagen Schijf

20/04/09

De uitslagen van de wedstrijd in Schijf staan inmiddels online door in het linkermenu te navigeren via Competitie, Uitslagen 2009 en dan op de klasse te klikken en vervolgens aan de rechterkant op Schijf.

Startlijsten Schijf en Zundert

16/04/09

De startlijsten voor de competitiewedstrijden in Schijf en Zundert staan inmiddels op de site. Klik hiervoor in het linkermenu op competitie en vervolgens op Kalender 2009.

Fraaie posters in Schijf

16/04/09

Ieder jaar worden er van de Hypropullers uit posters gemaakt. Op deze posters staat de wedstrijdkalender voor wat betreft de competitiewedstrijden. Ook staan de kampioenen van 2008 afgebeeld en staan de sponsors erop vermeld. Uiteraard zijn de posters weer in full colour en dit jaar zijn de posters zelfs iets groter dan vorig jaar.
De posters zullen komende zondag in de loop van de ochtend beschikbaar zijn bij de miniatuurstand van RZ Farmtoys op de wedstrijd in Schijf. De posters zijn geheel gratis, maar dan verwachten we natuurlijk wel dat ze op een mooie plek opgehangen worden; bijvoorbeeld bij bedrijven in de kantines.
De posters zijn beperkt beschikbaar, zorg dus dat je op tijd bij de stand bent, want op = op.

Vernieuwde website

10/04/09

Welkom op de vernieuwde website van de Hypropullers. Voor degene die de Hypropullers niet kennen: We zijn een Stichting met een 60-tal tractoren die meerijden in een aantal hypro-sport en mega-sport klassen. Met deze deelnemers rijden we een competitie op een 18-tal wedstrijden, die voornamelijk gesitueerd zijn in het westelijk deel van Noord-Brabant. Aan de linkerkant kun je door het menu heen kijken en meer te weten te komen over welke tractoren er meedoen, welke competitiewedstrijden er zijn en nog veel meer informatie. In de komende periode zal nog gewerkt worden om de historische gegevens te verwerken op de site, zodat alle uitslagen vanaf 2001 door iedereen te raadplegen zijn. En, laat gerust een reactie achter in ons Gastenboek !!

Deelnemers 2009 bekend

07/04/09

Op zondag 22 maart was de voorjaarsvergadering voor de deelnemers van de Hypropullers en was er tevens de inschrijving voor het meerijden met de competitie van de Hypropullers in 2009. In totaal hebben zich 62 tractoren aangemeld. Voor een overzicht van alle inschrijvingen kun je in het linkermenu kijken onder het kopje "deelnemers".

Competitiewedstrijden 2009 bekend

07/04/09

Organisatoren konden zich tot 1 maart 2009 aanmelden als ze interesse hadden om de competitie van de Hypropullers op hun wedstrijd te laten rijden in 2009. Er zullen in totaal 18 competitiewedstrijden zijn. Er is een nieuwe wedstrijd, namelijk in Biest-Houtakker, alwaar we in 2006 voor het laatst competitie gereden hebben. Er zijn een tweetal wedstrijden verdwenen uit de lijst. In Prinsenbeek zal in 2009 in het geheel geen wedstrijd gereden worden en in Essen-Horendonk (B) zullen alleen landbouwtractoren rijden. Het volledige overzicht met competitiewedstrijden vind je door in het linkermenu op het kopje "competitie" te klikken.

Wijzigingen competitie 2009

07/04/09

Zowel het competitiereglement voor de deelnemers als voor de organisatoren is op een aantal punten gewijzigd voor 2009. Zo zullen alle competitiewedstrijden hetzelfde vaste bedrag afdragen aan stichting de Hypropullers en zal er geen startgeld voor wedstrijden uitgekeerd gaan worden. Met dit geld van de organisatoren zal het prijzengeld per competitiewedstrijd een beetje verhoogd worden. Het inschrijfgeld voor deelname aan de competitie is ook verhoogd en als een deelnemer meer dan 10 wedstrijden rijdt, dan krijgt deze aan het einde van het seizoen een "bonus" van 10,- per gereden competitiewedstrijd. Een andere wijziging is dat het vaste schema van klassenvolgorde gaat wijzigen. In 2009 zal de 4,5 ton Hypro-Sportklasse voor de 3,5 ton Mega-Sportklasse verreden gaan worden. En, vanaf 2009 zal er gereden worden met vaste startlijsten voor de competitieklassen, zodat de tractoren (in hun klasse) iedere wedstrijd in een andere volgorde rijden. Daarnaast is er ook een kleine aanpassing gedaan in de puntentelling. Alle wijzigingen zijn na te lezen in het competitiereglement, wat je kunt vinden door in het linkermenu op het kopje "Competitie" te klikken.

Bestuurswisseling.

07/04/09

Sinds de oprichting van Stichting de Hypropullers is Esther Breure de penningmeester van de stichting geweest. Wegens tijdgebrek heeft Esther vorig jaar een groot aantal taken als penningmeester al overgedragen aan Sandra van de Riet. Vanaf dit jaar is Sandra van de Riet officieel de nieuwe penningmeester van Stichting de Hypropullers.