| 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010|2009 |

Indoor Etten-Leur

19/12/10

Dinsdag 28 december aanstaande begint om 10:00 uur een indoorwedstrijd in Manege het Sander in Etten-Leur. De wedstrijd duurt tot ongeveer 19:00 uur. Er wordt 's morgens begonnen met enkele standaardklassen en in de middag zijn er vervolgens de Agri-Sportklassen, de Hypro-Sportklassen en de Mega-Sportklassen. Diverse Hypropullers zullen meedoen aan deze winterse wedstrijd.

Marc Raats verongelukt

12/12/10

In de nacht van vrijdag op zaterdag is Marc Raats uit Achtmaal om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval op de Achtmaalseweg in zijn woonplaats. Door nog onbekende oorzaak is hij de controle over het stuur verloren en botste hij met zijn auto tegen een boom. Marc is slechts 24 jaar oud geworden.

Marc nam samen met zijn broer Maikel al jarenlang deel aan de competitie van de Hypropullers in de 3,5 ton Mega-Sport met een Deutz 13006.

Het is zo onbegrijpelijk dat deze enthousiaste, sympathieke jongen, die in de bloei van zijn leven stond, uit het leven is weggerukt.

Marc, we zullen je missen...

Huldiging kampioenen op feestavond

12/11/10

Zaterdag 23 oktober was de feestavond van de Hypropullers, alwaar alle kampioenen van 2010 zijn gehuldigd en waar een aantal extra bokalen werden uitgereikt.

Zo was er een beker voor de "Hypropuller wedstrijd van het jaar 2010". De afgelopen 2 jaar werd deze beker ook al uitgereikt en ging de titel naar Oud Gastel. Net als vorig jaar werden de wedstrijden beoordeeld op een aantal punten en hadden de deelnemers en de functionarissen ook nog een stem. Uiteindelijk was het de wedstrijd in Hagestein die de grote beker voor hun wedstrijd in 2010 mee naar huis mochten nemen. Made eindigde op een tweede plaats, Oud Gastel werd derde en Alphen vierde.

Dan was er nog de "Hypropuller of the Year 2010". Aan het begin van de avond werden de 4 nominaties bekend gemaakt: Arjan Naalden, Leo Loos, Manu van den Bergh en Richard Sprenkels. Deze 4 werden door de deelnemers en de functionarissen het meest genoemd. Later op de avond werd de winnaar bekend gemaakt. Richard Sprenkels mag zich vanaf nu "Hypropuller of the Year 2010" noemen.

Aangezien de Hypropullers dit jaar 10 jaar bestaan waren voor deze feestavond ook de ex-rijders uitgenodigd. Bert de With had een presentatie in elkaar gezet met feiten en weetjes van de afgelopen 10 jaar Hypropullers, waarbij beelden van deze periode op het scherm getoond werden.

Er werd weer volop gefeest, gebabbeld en gedronken tot in de nachtelijke uurtjes. Kortom: Het 10e jaar van de Hypropullers is weer feestelijk afgesloten en nu gaan de Hypropullers zich opmaken voor het 11e seizoen.

Zaterdag 23 oktober - Feestavond

12/10/10

Op zaterdagavond 23 oktober zal de jaarlijkse feestavond van de Hypropullers plaatsvinden als afsluiting van een mooi pulling jaar.

Op deze avond zullen de kampioenen van de Hypropullers gehuldigd gaan worden, wordt de "Hypropuller of the Year" bekend gemaakt en de "organisator van het jaar".

Daarnaast zullen er de gehele avond videobeelden te zien zijn van Hypropuller wedstrijden en wordt de avond gevuld met gezellige muziek van een drive-inn.

De feestavond vind plaats aan de Watermanseweg 2/a in Rijsbergen, bij de Firma Basrijs. Vanaf 20:00 uur zijn alle deelnemers, functionarissen, organisatoren, sponsoren en fans van de Hypropullers van harte welkom.

Aangezien het dit jaar het 10-jarige jubileum is van de Hypropullers, zijn alle deelnemers en functionarissen van de afgelopen 10 jaar ook van harte welkom.

Zoals gebruikelijk zijn de consumpties gratis, maar staat er bij de entree een pot voor een bijdrage in de kosten.

Uitslagen Oud-Gastel

22/09/10

De uitslagen van de laatste competitiewedstrijd van 2010 staan op de site.

Vooral de 3,5 ton Mega-Sport was erg spannend in Oud-Gastel, alwaar Manu van den Bergh uiteindelijk de winnaar is geworden van de competitie in deze klasse en Arjan Naalden op een fraaie tweede plaats is geeindigd.

Zaterdagavond 23 oktober zullen alle kampioenen gehuldigd worden op de feestavond van de Hypropullers.

Komende zondag is er nog een demowedstrijd in Cromvoirt. Hier zullen nog een aantal competitie tractoren in de middag aan de start verschijnen.

Startlijsten Oud Gastel

13/09/10

De startlijsten van de laatste competitiewedstrijd staan in de kalender door op het rode icoontje voor Oud Gastel te klikken.

Tot zondag !!

Competitie 2010 bijna beslist

01/09/10

Door de afgelasting van de competitiewedstrijd in Ossendrecht is een groot deel van de uitslag van de competitie vast komen te staan.

2,5 ton Hypro-Sport:
Kampioen: Stefan de Ruytter
Tweede: Krisjan Jochems
Voor de derde plaats wordt nog gestreden door Corne Verhees, die nu vierde staat en die zal moeten proberen Ron Poppelaars voorbij te komen in het klassement. Om derde te kunnen worden moet Corne Verhees de competitiewedstrijd in Oud Gastel minimaal winnen en dan moet Ron Poppelaars als zesde of lager eindigen.

3,5 ton Hypro-Sport:
Kampioen: Albert Ruyten
Tweede: Aart de With
Derde: Johan Jansen

3,0 ton Mega-Sport:
Kampioen: Gebr de Beer
Tweede: Aart de With
Derde: Jan Noten

2,5 ton Mega-Sport:
Kampioen: Arjan van de Riet
Tweede: Richard Sprenkels
Derde: Ronald Bartels

4,5 ton Hypro-Sport:
Kampioen: Hans Kester
Tweede: Ronald van de Werken
Derde: Adrie Willemsen

3,5 ton Mega-Sport:
Wie er kampioen wordt in deze klasse zullen we pas weten na de laatste competitiewedstrijd in Oud Gastel. Op dit moment staat Arjan Naalden nog bovenaan met een verschil van 5 punten op Manu van den Bergh. Als Arjan voor Manu eindigt in Oud Gastel, dan is Arjan uiteraard kampioen, maar als Manu voor Arjan eindigt is het niet in alle gevallen zo dat Manu kampioen is. Als Manu voor Arjan eindigt zal Manu wel minimaal 70 punten gehaald moeten hebben op die laatste competitiewedstrijd. Als Manu dus 4e (met 65 punten) wordt en Arjan er achter zit, dan is Arjan dus alsnog kampioen.
De derde plaats is vrijwel zeker voor Daniel Godrie in deze klasse. Peter Botermans heeft nog een kleine kans om derde te worden. In dat geval moet Peter minimaal winnen in Oud Gastel en dan moet Daniel 5e of lager eindigen.

4,5 ton Mega-Sport:
Kampioen: Erik Peeters
Tweede: Robin Verbocht
Derde: Pieter de With

Tot zondag 19 september in Oud Gastel.

Geen competitie in Ossendrecht

29/08/10

Wegens de regenval van de afgelopen avond en nacht en de daardoor slechte terreinomstandigheden is het niet mogelijk om met vrachtwagens te parkeren op het wedstrijdterrein in Ossendrecht. Aangezien het ook niet mogelijk is om op de weg te parkeren wegens een ander evenement, heeft de organisatie besloten om de competitie vandaag niet door te laten gaan.

De wedstrijd voor de landbouwklassen en de agri-sportklassen gaat wel door.

Helaas, dus geen competitie in Ossendrecht vandaag.

s-Heer Abtskerke levert 3 kampioenen

29/08/10

Ondanks de regenval in de rest van Nederland, was het in s-Heer Abtskerke reuze mee gevallen. Onder droge weersomstandigheden en een prima begaanbaar terrein werd daar onze 15e competitiewedstrijd van dit seizoen verreden.
De uitslagen staan online door bij Competitie op Uitslagen te klikken.

2,5 ton Hypo-Sport
Tegen de verwachting in was Krisjan Jochems niet aanwezig in s-Heer Abtskerke, waardoor er kansen lagen voor Stefan de Ruytter om de koppositie te verstevigen. Stefan pakte de winst en daarmee ook al direct het kampioenschap in deze klasse, aangezien Krisjan niet aanwezig was; daar was met het bekijken van de mogelijkheden geen rekening mee gehouden. Krisjan Jochems, Ron Poppelaars en Corne Verhees strijden nu nog voor de 2e en 3e plaats in de competitie.

3,5 ton Hypro-Sport en 3,0 ton Mega-Sport:
Deze klassen waren al beslist.

2,5 ton Mega-Sport:
Arjan van de Riet pakte de winst in s-Heer Abtskerke en Richard Sprenkels eindigde binnen 5 meter en pakte dus 90 punten. Hierdoor kunnen beide tractoren nog precies gelijk komen voor de competitie. Stel dat ze nog gelijk zouden komen, dan is het aantal eerste en daarna het aantal tweede plaatsen bepalend. Hier staat Arjan er beter voor en als ze dus gelijk zouden komen, dan is Arjan kampioen. Ofwel, Arjan van de Riet kan zich nu ook al kampioen noemen in deze klasse, aangezien Richard dit niet meer in kan halen. Richard Sprenkels en Ronald Bartels strijden nu nog voor de tweede en derde plaats in de competitie.

4,5 ton Hypro-Sport:
Hans Kester was al kampioen. De strijd om de tweede plaats heeft Andre Verdonk nu moeten staken. Voor de 2e en 3e plaats wordt nu nog gestreden door Ronald van de Werken, Adrie Willemsen en Kees van Schaik

3,5 ton Mega-Sport:
In deze klasse maken de deelnemers het wel erg spannend. Manu van den Bergh wist te winnen in s-Heer Abtskerke en leider in de competitie, Arjan Naalden, eindigde op een vierde plaats. Door deze uitslag behoudt Arjan de bovenste positie met een verschil van slechts 5 punten op Manu van den Bergh. In Ossendrecht zou het kampioenschap beslist kunnen worden in het voordeel van Arjan, maar dan zou Manu nauwelijks punten mogen halen. Daniel Godrie zou nog maximaal 2e kunnen worden en Peter Botermans nog maximaal 3e. De rest kan niet meer aan het podium komen.

4,5 ton Mega-Sport:
Erik Peeters behaalde het kampioenschap door alleen maar aan te haken in s-Heer Abtskerke. Robin Verbocht en Pieter de With moeten nu uitmaken wie er 2e en 3e wordt in de competitie.

Wij zitten nu al in Ossendrecht, alwaar zo af en toe regen valt. Hopelijk is het straks droog en kunnen we een mooie 16e competitiewedstrijd van dit seizoen tegemoet zien.

Tot straks in Ossendrecht.

Drie kampioenen bekend

24/08/10

Na de wedstrijd van afgelopen zondag in Wouwse Plantage, zijn er al 3 kampioenen van de competitie bekend. De uitslagen van deze wedstrijd staan elders op deze site (Competitie - Uitslagen). Komend weekend zijn er 2 wedstrijden. Op zaterdag rijden we in 's Heer Abtskerke en op zondag rijden we in Ossendrecht. De startlijsten van deze wedstrijden zijn weer terug te vinden in de kalender.

2,5 ton Hypro-Sport:
Deze klasse blijft nog minimaal tot zondag spannend, aangezien het zaterdag nog niet beslist kan worden. Er zijn nog 3 kanshebbers voor de titel: Stefan de Ruytter, Krisjan Jochems en Ron Poppelaars. Als Stefan komende zaterdag wint in 's Heer Abtskerke, dan kan Ron al geen kampioen meer worden. In dat geval zou het zondag in Ossendrecht ook al beslist kunnen worden.

3,5 ton Hypro-Sport:
Doordat Albert Ruyten wist te winnen in Wouwse Plantage, is hij kampioen geworden in deze klasse. Het is voor Albert de eerste keer dat hij kampioen wordt bij de Hypropullers. Aart de With is voor het kampioenschap definitief tweede en Johan Jansen is derde geworden.

3,0 ton Mega-Sport:
De winst ging afgelopen zondag naar Gebr de Beer en dus zijn ze kampioen geworden in deze klasse. Ze zijn nu voor de derde keer op rij kampioen in deze klasse. In 2005 en 2006 waren ze ook al kampioen in de Hypro-Sportklasse 3,5 ton. Uiteindelijk is Aart de With tweede geworden in het kampioenschap en Jan Noten derde.

2,5 ton Mega-Sport:
Door het niet kunnen terugkeren in de finale van Ronald Bartels is zijn mogelijkheid op het kampioenschap verkeken. We krijgen dus een nieuwe kampioen en de strijd gaat tussen Arjan van de Riet en Richard Sprenkels. Arjan staat er erg goed voor. Als Arjan minimaal 70 punten haalt in 's Heer Abtskerke en Richard blijft daar meer dan 10 punten achter, dan is Arjan kampioen in deze klasse.

4,5 ton Hypro-Sport:
Hans Kester is afgelopen zondag opnieuw kampioen geworden in deze klasse. Het is voor Hans de zevende titel op rij bij de Hypropullers met zijn Ford 9600.

3,5 ton Mega-Sport:
Door de goede prestaties van zowel Manu van den Bergh als Arjan Naalden van afgelopen zondag, gaat de strijd om de titel in deze klasse ook alleen nog maar tussen deze 2 heren. Komende zaterdag is het ook al mogelijk dat Arjan Naalden kampioen wordt. Arjan moet dan minimaal 80 punten halen en Manu moet daar dan meer dan 30 punten achter blijven.

4,5 ton Mega-Sport:
Door de winst van Erik Peeters in Wouwse Plantage, is Erik theoretisch al kampioen in deze klasse. Erik moet daarvoor op 1 wedstrijd nog minimaal 60 punten halen. Aangezien er maar 4 deelnemers in deze klasse zitten en het laagste puntenaantal dan 65 punten is, zal dat niet zo moeilijk moeten zijn. Komend weekend zal Erik dan ongetwijfeld officieel kampioen worden.

We zien jullie graag komende zaterdag in 's Heer Abtskerke voor onze volgende competitiewedstrijd. We staan daar om 14:30 uur op het programma.
Of anders komende zondagmiddag in Ossendrecht, alwaar we rond 13:00 uur verwacht worden.

De ontknoping nadert

18/08/10

Jawel, de uitslagen van de wedstrijd in Halsteren stonden afgelopen zondag alweer op deze website op de bekende plaats. De tussenstand is inmiddels bijgewerkt en daarin is nu 1 schrapresultaat verwerkt. Het is allemaal wat lastig rekenen, maar er zijn dus in totaal 3 schrapresultaten. Aangezien er 17 competitiewedstrijden zijn, tellen dus de beste 14 resultaten. Op de wedstrijd in Halsteren zijn nog geen kampioenen bekend geworden, maar dat zou komende zondag in de Wouwse Plantage zomaar eens kunnen gaan gebeuren.

2,5 ton Hypro-Sport:
Stefan de Ruytter heeft in Halsteren verder afstand genomen van Krisjan Jochems en staat er daardoor erg goed voor om opnieuw kampioen te worden in deze klasse. Er zijn nog 3 kanshebbers over voor de titel, want ook Ron Poppelaars zou nog kampioen kunnen worden. Op de wedstrijd in Wouwse Plantage kan het nog niet beslist worden.

3,5 ton Hypro-Sport:
Hier gaat de strijd tussen Albert Ruyten en Aart de With om het kampioenschap. Albert staat er heel goed voor en hoeft nog maar 1 wedstrijd te winnen om kampioen te worden.

3,0 ton Mega-Sport:
Hier gaat de strijd tussen Gebr de Beer en Aart de With om het kampioenschap. Gebr de Beer staan er zo goed voor dat ze nog maar 1 wedstrijd hoeven te winnen om kampioen te worden.

2,5 ton Mega-Sport:
Regerend kampioen Ronald Bartels wist op de wedstrijd in Halsteren weer eens te winnen, maar Arjan van de Riet zat er niet ver achter en hield de schade voor zijn kampioenschap beperkt. De titelstrijd lijkt te gaan tussen deze 2 deelnemers en Richard Sprenkels die momenteel op een goede tweede plaats staat.

4,5 ton Hypro-Sport:
Hans Kester heeft nu 5 competitiewedstrijden op rij weten te winnen en stevent af op zijn 7e kampioenschap in deze klasse. Als Hans minimaal 5e wordt in Wouwse Plantage, dan is hij kampioen. Als hij lager eindigt, dan kan hij ook kampioen worden, maar dan moeten de belagers Ronald van de Werken en Adrie Willemsen slechter presteren.

3,5 ton Mega-Sport:
In deze klasse nog steeds 5 kanshebbers op de titel, maar als Arjan Naalden komende zondag weet te winnen, dan blijven er nog maar 3 over en is het voor de Internationals bekeken van de broertjes Botermans. Daniel Godrie en Manu van den Bergh maken dan nog wel kans op het kampioenschap. Deze klasse blijft dus nog spannend.

4,5 ton Mega-Sport:
Erik Peeters maakt in de Wouwse Plantage theoretisch kans op het kampioenschap, maar dan moet de tractor van Robin & Ronald niet aanwezig zijn en Erik minimaal de winst pakken.

Kortom; in 3 klassen ziet het er naar uit dat de kampioenen bekend worden in de Wouwse Plantage. De overige klassen blijven nog spannend.

Tot zondag in de Wouwse Plantage.

Startlijsten Halsteren en Wouwse Plantage

10/08/10

De startlijsten voor deze wedstrijden zijn weer toegevoegd aan de kalender.

De uitslagen van Alphen en Rijsbergen zijn weer te vinden onder het kopje "Competitie".

De competitie begint al aardig te vorderen en op de wedstrijd in Halsteren is het zelfs al mogelijk dat er kampioenen bekend worden.

In de 3,5 ton Hypro-Sport valt die eer toe aan Albert Ruyten. Hij moet dan met zijn Ford 7000 minimaal winnen, maar dan mag Aart de With maar maximaal 10 punten halen met zijn Massey Ferguson 1080.

In de 4,5 ton Hypro-Sport staat Hans Kester er weer erg goed voor met zijn Ford 9600. Hij is inmiddels erg dicht bij zijn zevende achtereenvolgende kampioenschap in deze klasse. Om kampioen te worden moet Hans minimaal 4e worden, maar dan moeten de kanshebbers Ronald van de Werken en Adrie Willemsen wel nauwelijks punten halen of niet rijden. Als Adrie Willemsen minimaal vijfde wordt met zijn International 1455, dan kan Hans nog geen kampioen worden in Halsteren.

In de andere klassen blijft het nog spannend.

In de 2,5 ton Hypro-Sport zijn er nog 5 tractoren die kampioen kunnen worden. Stefan de Ruytter en Krisjan Jochems gaan het waarschijnlijk samen uitmaken, maar ook Corné Verhees, Ron Poppelaars en Marcel van Meer hebben nog een kleine kans.

In de 2,5 ton Mega-Sport staat Arjan van de Riet er erg goed voor met zijn New Holland TS 110 en komt daardoor ook steeds dichter bij het kampioenschap. Richard Sprenkels en Ronald Bartels hebben nog enigszins zicht op de titel, voor de rest zit het er zo goed als niet meer in.

In de 3,0 ton Mega-Sport ziet het er naar uit dat de Gebr de Beer het kampioenschap gaan behalen met hun Fiat 850. Als ze nog 2 wedstrijden winnen, dan zijn ze kampioen. Aart de With zal dan 2e worden met zijn Massey Ferguson 1080.

In de 3,5 ton Mega-Sport zijn nogal wisselende winnaars, waardoor het ook nog wel even spannend zal blijven wie er kampioen wordt, alhoewel Arjan Naalden er wel erg goed voor staat met zijn Fiat F140. Er zijn nog 4 tractoren die hem voorbij kunnen: Manu van den Bergh, Daniel Godrie, Peter Botermans en Bart Botermans.

In de 4,5 ton Mega-Sport lijkt de titel te gaan naar Erik Peeters met zijn International 1066. Hij staat ruim voor, maar zou door alle andere tractoren nog voorbij gereden kunnen worden.

Zondag treffen we elkaar in Halsteren.

Uitslagen Oudenbosch + tijden Alphen

30/07/10

De uitslagen van de competitiewedstrijd in Oudenbosch zijn uiteraard weer terug te vinden op de bekende plaats.

Morgen (zondag 1 augustus) is de volgende competitiewedstrijd in Alphen (NB).
De wedstrijd begint om 12:00 uur. Er wordt begonnen met 1 standaardklasse, die rond 12:30 uur afgelopen zal zijn.

Om 12:30 uur zal er dus begonnen worden met de 2,5 ton Hypro-Sportklasse. Zorg er dus voor dat je niets mist en er op tijd bent.

Uitslagen Merksplas (B)

21/07/10

De uitslagen van de competitiewedstrijd van zondag 18 juli staan weer op de bekende plaats.

Op zaterdag 17 juli was de demowedstrijd in Merksplas (B). De uitslagen van die demo's:

Hypropullers (4 cilinders):
1 Johan Voet (M25) - Merksplas (B) - Fendt 308 LS - F.P./--/99,39
2 Albert Ruyten (H35) - Wouwse Plantage - Ford 7000 - F.P./--/96,59
3 Aart de With (H35) - Hagestein - Massey Ferguson 1080 - F.P./--/95,20
4 Pieter de With (M30) - Hagestein - Massey Ferguson 1080 - F.P./--/90,50
5 Cyriel van Hooghten (M25) - Merksplas (B) - Zetor 8111 - F.P./--/84,81
6 Raf Braspenning (M25) - Merksplas (B) - Case CVX 150 - 99,05/97,43
7 Mark van Rijsbergen (H25) - Sprundel - International 844-S - 96,94/89,62

Hypropullers (6/8 cilinders):
1 Bert de With (M45) - Hagestein - Massey Ferguson 1155 - F.P./--/97,57
2 Jan Devue (M35) - Poppel (B) - Valtra 8400 - F.P./--/93,92
3 Manu van den Bergh (M35) - Essen (B) - Volvo BM 810 - F.P./--/86,81
4 Andre Verdonk (H45) - Etten-Leur - Ford 7810 - F.P./--/76,81
5 Ruud van Tilburg (H45) - Kruisland - John Deere 4240 S - F.P./--/--
6 Gert Eykens (M45) - Geel (B) - International 1466 - 47,11/--/--

Komende zaterdag is de volgende competitiewedstrijd in Oudenbosch. De competitie start om 17:00 uur.

Startlijsten toegevoegd

13/07/10

De startlijsten voor de competitie op de wedstrijden in Merksplas (B), Oudenbosch, Alphen (NB) en Rijsbergen staan inmiddels ook op de site.

Kijk hiervoor bij de kalender van 2010 en klik op het rode icoontje voor de wedstrijd.

Demowedstrijd Merksplas (B)

12/07/10

Komende zaterdagavond, 17 juli, is er een wedstrijd in Merksplas (B) met Super-Sport Trucks en Jeeps en daar zullen een aantal tractoren uit de competitie van de Hypropullers een demo komen geven. De wedstrijd begint om 19:00 uur.

De volgende deelnemers staan aangemeld om daar demo te rijden:
Hypropullers 4 cilinders:
1 H25.08 Mark van Rijsbergen Sprundel International 844-S
2 M25.08 Cyriel van Hooghten Merksplas (B) Zetor 8111
3 M25.33 Johan Voet Merksplas (B) Fendt 308 LS
4 M25.34 Raf Braspenning Merksplas (B) Case CVX 150
5 M30.04 Pieter de With Hagestein Massey Ferguson 1080
6 H35.01 Albert Ruyten Wouwse Plantage Ford 7000
7 H35.02 Aart de With Hagestein Massey Ferguson 1080

Hypropullers 6/8 cilinders:
1 H45.05 Ruud van Tilburg Kruisland John Deere 4240 S
2 H45.06 Joop Swagemakers Steenbergen Ford 9600
3 H45.01 Perry Aarssen Oud Gastel Zetor 12011
4 H45.04 André Verdonk Etten-Leur Ford 7810
5 M35.07 Jan Geertse Vrouwenpolder International 1246
6 M35.13 Jan Devue Poppel (B) Valtra 8400
7 M45.20 Gert Eykens Geel (B) International 1466
8 M45.07 Bert de With Hagestein Massey Ferguson 1155

Zondag 18 juli is de competitiewedstrijd in Merksplas (B), alwaar uiteraard de gehele competitie weer verreden zal worden.

Uitslagen diverse wedstrijden

12/07/10

De uitslagen van een competitiewedstrijd worden op de wedstrijddag zelf altijd op deze site geplaatst. Er komt alleen niet altijd direct een melding van op de homepage te staan, maar via deze weg wijzen we jullie op de uitslagen van de wedstrijden in Hoeven, Hagestein, Nispen en Biest-Houtakker. Deze zijn te vinden door in het linkermenu op Competitie te klikken en vervolgens op uitslagen.

Ook de tussenstand van de competitie wordt automatisch bijgewerkt als de uitslagen van een wedstrijd verwerkt zijn. De stand is dus ook actueel.

In de 2,5 ton Hypro-Sport staat Krisjan Jochems aan de leiding met zijn Valtra 705, gevolgd door Stefan de Ruytter met zijn International 845. Deze tractoren zitten dicht bij elkaar.

In de 3,5 ton Hypro-Sport is het Albert Ruyten die met zijn Ford 7000 riant aan de leiding staat. In de 3,0 ton Mega-Sport is de Fiat 850 van Gebr de Beer nog ongeklopt en gaat dus op weg naar de titel in 2010.

De 2,5 ton Mega-Sport is weer superspannend. Arjan van de Riet staat nog aan de leiding met zijn New Holland TS 110, maar Arjan lukt het de laatste wedstrijden niet meer om te winnen. Ronald Bartels heeft de John Deere 6230 weer goed aan het lopen, maar ook Richard Sprenkels komt ineens opzetten met zijn Fiat 750. Tussen deze 3 tractoren lijkt het te gaan.

Ook de 4,5 ton Hypro-Sport lijkt spannend te gaan worden. Eerst stond Ronald van de Werken aan de leiding in deze klasse met de Ford 9600, maar inmiddels heeft Hans Kester die positie weer ingenomen met zijn Ford 9600. Ook Adrie Willemsen staat er nog erg goed voor met zijn International 1455.

In de 3,5 ton Mega-Sport zien we de Fiat F140 aan de leiding gaan van Arjan Naalden. De voorsprong tot de nummer 2 is nog best groot, maar de verschillen tussen de nummers 2 tot en met 5 zijn dat niet.

Door het niet alle wedstrijden aanwezig zijn van alle tractoren, zou het in deze klasse ook nog wel eens spannend kunnen worden voor de titel, alhoewel Erik Peeters tot nog toe de beste papieren lijkt te hebben met zijn International 1066.

Uitslagen Agri-Sport

12/07/10

Via nieuws items willen we op deze site ook de uitslagen van de Agri-Sportklassen vermelden. De 4,5 ton en 6,0 ton rijden dit seizoen ook in competitieverband, maar niet als onderdeel van de competitie van de Hypropullers. Vandaar een aparte vermelding.

Uitslagen Made + diverse startlijsten

23/06/10

Afgelopen zaterdag was de vierde competitiewedstrijd in Made. De uitslagen van deze wedstrijd staan weer op de site op de bekende plaats.

De startlijsten van de wedstrijden in Hoeven, Hagestein, Nispen en Biest-Houtakker zijn toegevoegd aan de website. Kijk hiervoor bij de kalender van 2010 en klik op het rode vierkantje voor de wedstrijd.

Tot zaterdag in Hoeven voor onze vijfde competitiewedstrijd.

Uitslagen Achtmaal

07/06/10

De zondag begon als een stralend zonnige dag, maar in de loop van de middag ging het jammergenoeg licht regenen, maar het werd na ongeveer anderhalf uur ook weer droog. We hebben deze competitiewedstrijd dus met wisselende weersomstandigheden gereden, maar de baan was per klasse telkens van gelijke omstandigheden. Door de dreigende zwaardere regenval (die niet kwam) is er met wat zwaardere sleepwagenafstellingen gereden.

Uiteindelijk weer een aantal verrassende uitslagen, want zo wist Krisjan Jochems de 2,5 ton Hypro-Sport te winnen met zijn Valtra 705. Richard Sprenkels won de 2,5 ton mega-sport met zijn Fiat 750, Adrie Willemsen de 4,5 ton hypro-sport met zijn International 1455 en Arjan Naalden wist met zijn Fiat F140 de 3,5 ton mega-sport te winnen.

De volledige uitslagen staan bij Competitie en dan Uitslagen.

Zaterdag 19 juni is de volgende competitiewedstrijd in Made. Let op: De Hypropullers beginnen dan al om 15:00 uur en zijn dan om 19:00 uur al klaar. Kom dus op tijd om ons te aanschouwen !!

Startlijsten Achtmaal en Made

30/05/10

In het begin van het seizoen is het rustig met de competitiewedstrijden, maar vanaf halverwege juni zullen de tractoren bijna ieder weekend hun kunsten moeten gaan vertonen.

Komende zondag, 5 juni, is de derde competitiewedstrijd in Achtmaal en op zaterdag 19 juni is de vierde competitiewedstrijd in Made.

De startlijsten staan inmiddels op de site. Klik hiervoor in het linkermenu op "Kalender" en vervolgens op het kleine rode vierkantje voor de betreffende wedstrijd.

Tot zondag in Achtmaal !!

Demo Minderhout (B)

22/05/10

Zondag 23 mei is de demo van de Hypropullers in Minderhout (B). Er zal net als de andere 2 demowedstrijden gereden worden in 2 delen. Eerst de 4 cilinders en daarna de 6 cilinders gezamenlijk in één sleepwagenafstelling.

Hie de tractoren die je er kan verwachten:
Demo blok 4 cilinders:
M25.06 - Jef Hermans - David Brown 1490
M25.08 - Cyriel van Hooghten - Zetor 8011
M25.07 - Marius Aarts - Case MX 100 C
M25.04 - Ronald Bartels - John Deere 6230

Demo blok 6 cilinders:
H45.09 - Adrie Willemsen - International 1455
M35.01 - Gebr Raats - Deutz 13006
M35.12 - Arjan Naalden - Fiat F140
M35.06 - Bart Botermans - International 1066

Rond 14:30 uur zijn de demo's op de baan te verwachten.

Zundert: houd hem er binnen

17/05/10

Afgelopen zondag was de tweede competitiewedstrijd in Zundert. Onder droge weersomstandigheden hebben we deze wedstrijd kunnen rijden, het was alleen niet echt warm.

De kop van dit bericht geeft aan dat het niet voor iedereen gemakkelijk was om de tractor binnen de witte lijnen te houden. Uiteindelijk werd er niemand om gediskwalificeerd, maar het resulteerde voor een aantal tractoren voor het inleveren van punten.

Het leuke is wel dat we in bijna iedere klasse een andere winnaar hadden dan op de wedstrijd in Schijf. Alleen de gebr de Beer wisten hun eerste plaats vast te houden en die hebben nu als enige een totaal van 200 punten voor de competitie.

De volledige uitslagen zijn terug te vinden door in het linkermenu onder "Competitie" op "Uitslagen" te klikken.

Komende zondag is er een demowedstrijd in Minderhout (B). Hier zullen enkele tractoren van onze competitie aanwezig zijn.

Demo in Hoogeloon

13/05/10

In tegenstelling tot onze eerste competitiewedstrijd en demowedstrijd was het nu in Hoogeloon frisjes met zo'n 10 graden en het zonnetje wilde er ook niet bij komen. Er reisden in totaal 13 tractoren van de Competitie af naar het Oost-Brabantse Hoogeloon.

Gelukkig waren er voor de tractoren van de competitie nu minder schades. De Zetor van Cyriel van Hooghten had koppelingsproblemen, een kwaal die verdwenen was bij de Ford 9600 van Bert van Gessel. De New Holland van Jan Noten had ook schade, ze denken aan een probleem met de brandstofpomp. Verder waagden Ronald Bartels en Jef Hermans hun tractoren niet voor een finale run, maar die zullen we komende zondag in Zundert wel weer aan de start zien.


Er werd net als in Leende gereden in 2 blokken. Eerst mochten de 4 cilinders aantreden. Alle tractoren (van de verschillende klassen) reden in dezelfde afstelling en hadden 2 kansen om de F.P. te halen. Hier de uitslagen:
1 Richard Sprenkels - Fiat 750 (M25) F.P. (18,7) / -- / 103,12
2 Aart de With - Massey Ferguson 1080 (H35) F.P. (16,2) / -- / 96,95
3 Pieter de With - Massey Ferguson 1080 (M30) 99,83 / F.P. (19,1) / 95,52
4 Corne Verhees - Fiat 80-90 (H25) F.P. (17,6) / -- / 89,84
5 Koen Schepens - New Holland 7610 (M30) F.P. (16,0) / -- / 30,75
6 Ronald Bartels - John Deere 6230 (M25) F.P. (17,5) / -- / --
7 Jef Hermans - David Brown 1490 (M25) F.P. (21,1) / -- / --
8 Mark van Rijsbergen - International 844-S (H25) 91,18 / 86,77
9 Cyriel van Hooghten - Zetor 8111 (M25) 48,08 / --

Ook de 6 en 8 cilinders reden in dezelfde soort constructie. Hier de uitslagen:
1 Pieter de With - Massey Ferguson 1155 (M45) F.P. (12,5) / -- / 101,04
2 Kees van Schaik - Ford 9000 (H45) F.P. (17,3) / -- / 76,97
3 Peter van Schaik - Ford 9000 (M35) F.P. (14,7) / -- / 74,92
4 Marcel de Jong - Ford 9600 (H45) 95,56 / 92,75
5 Bert van Gessel - Ford 9600 (H45) 92,60 / 88,57
6 Simon Louwet - Fiat 1000 41,68 / --
7 Martijn Westerink - John Deere 2755 (M35) 34,65 / --

Komende zondag, 16 mei, is de tweede competitiewedstrijd van de Hypropullers in Zundert. De competitieklassen zullen tussen 13:00 uur en 13:30 uur starten.

Startlijsten Zundert + Demo Hoogeloon

09/05/10

Komende zondag, 16 mei, is de eerstvolgende competitiewedstrijd in Zundert. De startlijsten voor de competitieklassen zijn terug te vinden in de kalender van 2010, door op het rode icoontje ervoor te klikken.

Komende donderdag, 13 mei, is er een demowedstrijd in Hoogeloon. Hier zullen de Hypropullers net als in Leende in 2 delen rijden. Eerst rijden alle 4 cilinder tractoren tesamen in eenzelfde afstelling en later rijden de 6/8 cilinder tractoren tesamen in eenzelfde afstelling.

Hier de startlijsten voor deze demo:
Blok 4 cilinders:
H25.08 - Mark van Rijsbergen - Sprundel - International 844-S
H25.06 - Corné Verhees - Breda - Fiat 80-90
M25.06 - Jef Hermans - Turnhout (B) - David Brown 1490
M25.08 - Cyriel van Hooghten - Merksplas (B) - Zetor 8111
M25.11 - Richard Sprenkels - Zundert - Fiat 750
M25.04 - Ronald Bartels - Sprundel - John Deere 6230
H35.02 - Aart de With - Hagestein - Massey Ferguson 1080
M30.04 - Aart de With - Hagestein - Massey Ferguson 1080
M30.08 - Jan Noten - Leende - New Holland 7610 S

Blok 6/8 cilinders:
H45.07 - Kees van Schaik - Ijsselstein - Ford 9000
H45.12 - Bert van Gessel - Zoelmond - Ford 9600
H45.09 - Adrie Willemsen - Zundert - International 1455
M35.01 - Gebr Raats - Achtmaal - Deutz 13006
M35.05 - Kees van Schaik - Ijsselstein - Ford 9000
M45.07 - Pieter de With - Hagestein - Massey Ferguson 1155

Het zal donderdag rond 13:30 uur zijn dat de 4 cilinders hun kunnen mogen laten zien in Hoogeloon.

Tot ziens !!

Demo in Leende

26/04/10

Met zomerse temperaturen en een fraaie zon reisden 16 tractoren van de Hypropullers Competitie afgelopen zondag naar het Oost-Brabantse Leende om daar demoruns te verzorgen. Er lag een zandbaan die nog best wat grip bood (vergeleken met andere zandbanen).

Voor een aantal tractoren liep deze demowedstrijd niet zonder schade af en hopelijk krijgen ze deze schades voor de volgende competitiewedstrijd verholpen.

Zowel de Ford 7000 van Ronnie Rommers als de International 844-S van Mark van Rijsbergen verloren water tijdens de trekpoging. De John Deere 6230 van Ronald Bartels lijkt motorschade opgelopen te hebben (mogelijk een verbrande zuiger). Jef Hermans lijkt het euvel nog niet gevonden te hebben met zijn David Brown 1490; in Leende hield de motor nog steeds niet aan.
Van de 4,5 ton Hypro-Sport waren er 2 tractoren met koppelingsproblemen: de Zetor 12011 van Perry Aarssen en de Ford 9600 van Bert van Gessel. De overige deelnemers van de demowedstrijd zullen niet veel reden tot klagen gehad hebben.

Er werd gereden in 2 blokken. Eerst mochten de 4 cilinders aantreden. Alle tractoren (van de verschillende klassen) reden in dezelfde afstelling en hadden 2 kansen om de F.P. te halen. Hier de uitslagen:
1 Koen Schepens - New Holland 7610 (M30) F.P. / -- / 107,33
2 Aart de With - Massey Ferguson 1080 (H35) F.P. / -- / 99,03
3 Pieter de With - Massey Ferguson 1080 (M30) F.P. / -- / 80,51
4 Ronald Bartels - John Deere 6230 (M25) F.P. / -- / --
5 Cyriel van Hooghten - Zetor 8111 (M25) 96,15 / 97,26
6 Jef Hermans - David Brown 1490 (M25) 93,98 / 81,37
7 Ronnie Rommers - Ford 7000 (H25) 92,88 / 81,04
8 Mark van Rijsbergen - International 844-S (H25) 91,98 / 89,07
9 Niels de Bruin - Zetor 8011 (H25) 84,27 / 87,73

Ook de 6 en 8 cilinders reden in dezelfde soort constructie. Hier de uitslagen:
1 Erik Peeters - International 1066 (M45) F.P. / -- / 101,14
2 Pieter de With - Massey Ferguson 1155 (M45) F.P. / -- / 98,61
3 Martin van Schaik - Ford 9000 (H45) F.P. / -- / 82,68
4 Kees van Schaik - Ford 9000 (M35) F.P. / -- / 73,24
5 Peter Botermans - International 1066 (M35) F.P. / -- / 72,29
6 Perry Aarssen - Zetor 12011 (H45) 83,52 / 83,52
7 Bert van Gessel - Ford 9600 (H45) 75,21 / 82,52

Op donderdag 13 mei is de volgende demowedstrijd in Hoogeloon. Op zondag 16 mei is de volgende wedstrijd waar voor de punten gereden zal gaan worden in Zundert.

Uitslagen Schijf

19/04/10

De eerste competitiewedstrijd werd verreden onder zeer goede weersomstandigheden. Met 18 graden, volop zon en een klein beetje wind was het goed toeven in Schijf.

Het publiek kreeg een mooie show te zien van de Hypropullers Competitie, alleen was het jammer dat de microfoons van de commentatoren op een gegeven moment niet meer te gebruiken waren.

De regerende kampioenen deden erg goede zaken in Schijf:
- Stefan de Ruytter won de 2,5 ton Hypro-Sport
- Arjen de Beer won de 3,0 ton Mega-Sport
- Ronald Bartels won de 2,5 ton Mega-Sport
- Hans Kester won de 4,5 ton Hypro-Sport
- Manu van den Bergh won de 3,5 ton Mega-Sport

De kampioenstractor van de 3,5 ton Hypro-Sport heeft Stef Buiks verkocht en rijdt niet meer mee in de competitie. Deze klasse werd nu gewonnen door de Massey Ferguson 1080 van Aart de With.

In de 4,5 ton Mega-Sport kwam de regerend kampioen, Erik Peeters, 18 cm tekort voor de eerste plaats. Hij werd nu tweede achter Robin & Ronald met de John Deere 7810.

De volledige uitslagen zijn terug te vinden door in het linkermenu op "Competitie" en daarna op "Uitslagen" te klikken.

Startlijsten Schijf

10/04/10

De startlijsten voor de wedstrijd in Schijf zijn toegevoegd. Klik hiervoor op het rode icoontje voor de wedstrijd in Schijf bij de kalender.

Tot zondag 18 april in Schijf.

Kalender en deelnemers 2010

01/04/10

De vergaderingen met organisatoren en deelnemers zijn weer achter de rug en dat betekent dat alles weer op een rijtje gezet wordt. Inmiddels staat de kalender met de competitie- en demowedstrijden weer op de site. Je vind deze door aan de linkerkant op "Kalender" te klikken.

De tractoren die in 2010 competitie rijden bij de Hypropullers zijn ook weer bekend. Je vind de overzichten door in het linkermenu op "Deelnemers" te klikken en vervolgens op de gewenste klasse.

Binnenkort de startlijsten van de eerste competitiewedstrijd in Schijf. Deze wedstrijd is alweer op zondag 18 april aanstaande.

Regels Agri-Sportklassen 2010

09/03/10

Voor de Agri-Sportklassen zijn inmiddels regels opgesteld. Hier de belangrijkste regels voor deze klassen:

Er zijn 3 klassen:
3,5 ton restrictiemaat // 48,3 mm // 3 cil met turbo of 4 cil zonder turbo
4,5 ton restrictiemaat // 53,0 mm // 4 cil met turbo of 6 cil zonder turbo
6,0 ton restrictiemaat // 59,5 mm // 6 cil met turbo of 6 cil zonder turbo

Maximaal 2700 tpm

Mogelijk 2 open comeptitieklassen: 4,5 en 6,0 ton. In de 3,5 ton (en 2,5 ton) dit jaar geen competitieklasse vanwege te weinig aanmeldingen

Maximale motorinhoud zoals hij standaard geleverd is in de landbouwtractor

Hefdeksel en -armen moeten uiterlijk origineel zijn, dus de horizontale latten origineel, trekstangen mogen vervangen zijn door degelijke tussenstangen t.b.v. steigerbegrenzer

De beplating mag niet merkvreemd zijn.

In- en uitlaatspruitstuk mogen ook niet merkvreemd zijn (zelf gemaakte spruitstukken zijn niet toegestaan)

Trekhaak hoogte maximaal 50 cm

Gesneden banden zijn niet toegestaan

Water injectie en enige vorm van inlaatuchtkoeling is niet toegestaan

Brandstofpomp moet uiterlijk orgineel zijn

Maximaal 2 kleppen per cilinder

Motor, versnellingsbak en achterbrug moeten orgineel zijn

Restrictor verkrijgbaar bij Basrijs BV. Deze moet binnen 10 cm vanaf het turbohuis gemonteerd zijn en de turbozijde moet minimaal 20 mm zichtbaar zijn. Verbinding tussen restrictor en turbo dient luchtdicht te zijn.

Binnenkort verschijnt hier het complete Hypropullers reglement voor 2010.

Inschrijving Competitie 2010

28/02/10

Seizoen 2010 zit er weer aan te komen voor de Hypropullers. De eerste competitiewedstrijd is op zondag 18 april in Schijf. Binnenkort zal de volledige lijst met competitiewedstrijden hier op de site verschijnen.

Zondag 7 maart aanstaande hebben we de inschrijving voor de deelnemers aan de Competitie in de Hypro- en Mega-Sportklassen. Vanaf 14:00 uur is er eerst een vergadering voor de deelnemers, waarna er aansluitend ingeschreven kan worden. Deze vergadering vind plaats aan de Zundertseweg 66 in Etten-Leur.

De deelnemers van de competitie in 2009 hebben een uitnodiging per mail ontvangen. Nieuw geinteresseerde deelnemers zijn welkom op de vergadering van zondag 7 maart.

Agri-Sport Update

07/02/10

Hieronder een korte samenvatting van de Agri-Sport vergadering van 2 februari 2010.

De Agri-Sport klassen zijn bedoeld voor tractoren die meer vermogen hebben dan toegestaan in de standaardklassen, maar niet naar de Hypro-Sport of Mega-Sportklassen willen, deze zouden dan terecht komen in de Agri-Sport klassen.

Deze klassen moeten laagdrempelig, betaalbaar en eenvoudig controleerbaar zijn.

Er zal een Agri-Sport commissie opgericht gaan worden die dit geheel gaat begeleiden.
Zij zullen samen met het bestuur van De Hypropullers het reglement en de competitie verder vorm gaan geven.

De tractor dient voorzien te zijn van een toerensensor en restrictor welke alleen verkrijgbaar zijn bij Basrijs BV.

Er zal gestart worden met een 3,5 ton, 4,5ton en 6 ton klasse. Bij voldoende animo is ook een 2,5 ton bespreekbaar.

Er moet zelf ingeschreven worden en inschrijfgeld betaald worden aan de organisaties van de wedstrijden waaraan deelgenomen wordt.

Dit zijn in het kort de belangrijkste punten die besproken zijn, zodra er meer bekend is zal dit op deze website te vinden zijn. (technisch en competitiereglement)
Als je geïnteresseerd bent dan kun je het aanmeldformulier hier downloaden, invullen en insturen.
Op dit formulier is voldoende ruimte voor extra vragen, ook kun je hier op aangeven als je plaats wilt nemen in de commissie.

Bijeenkomst Agri-Sport klassen

24/01/10

Op initiatief van stichting De Hypropullers wordt op dinsdagavond 2 februari een bijeenkomst georganiseerd voor rijders in de Agri-Sport klassen (3,5 ton, 4,5 ton en 6,0 ton). Stichting de Hypropullers heeft de organisatoren in de regio West-Brabant aangegeven te proberen de standaardklassen ook echt standaard te houden door bijvoorbeeld een vermogenstester te gebruiken voor de standaardklassen. Tractoren die meer vermogen hebben dan toegestaan in de standaardklassen, maar niet naar de Hypro-Sport of Mega-Sportklassen willen, zouden dan terecht komen in deze Agri-Sportklassen.
Op de bijeenkomst zal het nieuwe reglement voor deze klassen besproken worden (onder andere invoering van de restrictor) en de eventuele mogelijkheid om in deze klasse(n) een open competitie of open kampioenschap op te zetten. Heb je dus een tractor die meer dan het standaard vermogen heeft en rij je op wedstrijden in West-Brabant en wil je niet in de Hypro-Sport of Mega-Sport gaan rijden, kom dan naar deze bijeenkomst.
De bijeenkomst begint om 20:00 uur en is in de kantine van Stal het Sander aan het Sander 13 in Etten-Leur.